Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελία σοκ για την πρεσβυτέρα – «Ήξερε, είχε ανοίξει την πόρτα και τα είχε δει»

Moρφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» την ώρα που με απόφαση της κυβέρνησης αλλάζει άμεσα η διοίκηση της δομής. 

Πάνω από 10 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στον Συνήγορο του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου και μελετώνται ήδη από δυο εισαγγελείς ανηλίκων. Οι καταγγελίες αυτές, που αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και  απομόνωση παιδιών από το σχολείο έφτασαν στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Αυγούστου μέσω δύο διαδοχικών emails του Συνήγορου χωρίς ωστόσο σε αυτά να γίνεται άμεση αναφορά από παθόντα σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι η έρευνα να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και για αυτό ήδη οι πρώτοι μάρτυρες- παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές- αναμένεται να αρχίσουν να καταθέτουν από αύριο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή τα διερευνώμενα αδικήματα είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα, ένα στέλεχος το οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και άλλοι τρεις εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού.

Aπό την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν έχει ούτε είχε σχέση με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Αποκάλυψη για την πρεσβυτέρα

Συγγενής του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για την «Κιβωτό» μίλησε στο Mega, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είχε γνώση για όσα συνέβαιναν.

«Δεν ήταν μόνο ο φίλος του ανιψιού μου που είχε δει τυχαία τη σεξουαλική παρενόχληση. Ακόμα και η πρεσβυτέρα που δηλώνει άγνοια για τις καταγγελίες, είχε ανοίξει και η ίδια την πόρτα του δωματίου και είχε δει με τα μάτια της. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”. Και τις επόμενες φορές κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει: ”Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα. Το παιδί από την μία τον αγαπάει, τον λατρεύει, τον σέβεται, δεν μπορώ να καταλάβω τα συναισθήματά του, και από την άλλη νιώθει απογοήτευση και ” πώς μου το έκανε αυτό, γιατί, γιατί”. Έτσι έλεγε όταν μας τα αποκάλυψε», ανέφερε ο θείος του 19χρονου.

Πηγή : Real.gr