«Κιβωτός του Κόσμου»: Με σακούλες γεμάτες μετρητά o πατέρας Αντώνιος αγόραζε ακίνητα την εποχή των capital controls! Κόλαφος το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας!


Κόλαφος το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, καθώς οι δαπάνες της «Κιβωτού του Κόσμου» τα τελευταία πέντε χρόνια όχι μόνο ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά και πρόκειται για δαπάνες «αόρατες», με τις Αρχές να διαπιστώνουν ότι κάποιες εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε δεν ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα δε με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μετά από έρευνα της ΔΟΑ, διαπιστώθηκε, επίσης, διακίνηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σακούλες και αγορά ακινήτων στο όνομά του, με πόρους αμφίβολης προέλευσης. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν για τον πατέρα Αντώνιο τόσο εξόφθαλμη υπεξαίρεση, όσο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτήρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Πρόκειται, μάλιστα, για σπίτια τα οποία αγοράστηκαν το 2015, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης και ενώ ίσχυαν τα περίφημα capital controls. Αρχικά οι διαπραγματεύσεις ήταν με κάποιον εκπρόσωπο της «Κιβωτού του Κόσμου», το συμβόλαιο, ωστόσο, φέρεται να υπογράφηκε από τον ίδιο τον επικεφαλής της δομής.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα συγκεκριμένα κτίρια αγοράστηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία περιέχονταν σε… σακούλες σούπερ μάρκετ! Μάλιστα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή τους ξοδεύτηκαν ακόμα 250.000 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μετρητά μέσα σε σακούλες σούπερ μάρκετ.

Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσό αγγίζει τις 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν έχουν προέλθει από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε στον πατέρα Αντώνιο, στην πρεσβυτέρα, στην «Κιβωτό» ή από κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ…