Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών βιαστών της 12χρονης

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τριών ατόμων που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των τριών ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους:

1. ΚΛΩΘΑΚΗ Ευθύμιο του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 20-4-1988 στο Μαρούσι Αττικής,

34hronos
34hronoss
34hronos-
34hronos-

2. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Αναστάσιο του Ηλία και της Σοφίας, γεννηθέντα την 20-10-1989 στην Αθήνα

33hronos
33hronos--
33hronos-

3. ΚΟΝΤΑΡΗ Νικόλαο του Ιωάννη και της Ζωής, γεννηθέντα την 5-11-1986 στον Πειραιά.

36hronos
36hronoss
36hronos-

Προφυλακίστηκαν πρώτα ο 34χρονος και ο 33χρονος, και μετά ο 36χρονος

Την περασμένη εβδομάδα, στις 19 Οκτωβρίου, ο 33χρονος υπάλληλος σε φαρμακαποθήκη και ο 34χρονος επιχειρηματίας κρίθηκαν προσωρινά προφυλακιστέοι.

Κατά την απολογία του, ο 33χρονος φέρεται να παραδέχεται ότι είχε κλείσει τρία ραντεβού μέσω διαδικτύου με την 12χρονη. Ωστόσο, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε δεν είχε σεξουαλική επαφή με το παιδί και πως από τα τρία ραντεβού που είχε κλείσει μαζί του πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δύο. Έδωσε μάλιστα στο κορίτσι 50 με 70 ευρώ. Ακόμη, ο κατηγορούμενος προέβαλλε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρισμό ότι δεν ήξερε την ηλικία του παιδιού και νόμιζε πως ήταν 17 ετών. Μάλιστα, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα διανοητικό πρόβλημα. Ωστόσο, με τους ισχυρισμούς που προέβαλλε δεν έπεισε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Από την πλευρά του, ο 34χρονος επιχειρηματίας φέρεται να επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και να αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία. Και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως «ο νομικός ισχυρισμός είναι ότι δεν τελέσθηκε η αξιόποινη πράξη από τον εντολέα μας διότι εχει σοβαρά ιατρικά προβλήματα τα οποία ναι μεν δεν έγιναν δεκτά από τον κ. Εισαγγελέα και κ. Ανακριτή ενώ στην περίπτωση του δεύτερου έγινε δεκτό το ιατρικό πιστοποιητικό ότι πάσχει από κάποια ασθένεια. Σε εμάς δεν έγιναν δεκτά παρότι τα αποδεικτικά έλεγαν ότι δεν είναι ικανός να τελέσει, για ασέλγεια σε ανήλικο. Θα προσφύγουμε ενώπιον του συμβουλίου για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη για τον δικό μας εντολέα».

Τέλος, αναφορικά με τον 36χρονο υπάλληλο νοσοκομείου, υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, την περασμένη εβδομάδα και χθες βγήκε η απόφαση, με τον διοικητικό υπάλληλο σε νοσοκομείο να παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές. Εν τέλει, με βούλευμα που εξέδωσαν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, αποφάσισαν την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, αίροντας τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, υπέρ του τελευταίου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας είχε την άποψη πως ο 36χρονος πρέπει να προφυλακιστεί σε αντίθεση με την ανακρίτρια που έκρινε πως τα στοιχεία δεν είναι επαρκή ώστε να τον οδηγήσουν στη φυλακή, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης.