Κορονοϊός: Ξέσπασε το 5ο κύμα στη Βρετανία – Συναγερμός από τους ειδικούς

Οι κορυφαίοι επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου επισημαίνουν ότι η χώρα θα έλθει αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα λοιμώξεων κορονοϊού αυτόν τον μήνα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από την Ανεξάρτητη Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Έκτακτες Περιστάσεις (Sage), η καθηγήτρια Christina Pagel είπε: «Το νέο κύμα ξεκινά τώρα».

Και πρόσθεσε: «Θα έχουμε ένα νέο κύμα λοιμώξεων αυτόν τον μήνα. Τώρα ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο τα προηγούμενα δύο κύματα και ότι μπορεί να είναι πιο αδύναμο. Αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό, ενώ ούτως ή άλλως είναι βέβαιο ότι θα δούμε περισσότερους ανθρώπους να μολύνονται».

Σύμφωνα με τον Independent, το 5ο κύμα έρχεται ενόσω οι μολύνσεις Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

Το εν λόγω άλμα πιθανότατα προκαλείται από αυξήσεις σε περιπτώσεις συμβατές με την αρχική παραλλαγή Omicron BA.1 και τις νεότερες παραλλαγές BA.4 και BA.5, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Συνολικά 989.800 άτομα σε ιδιωτικά νοικοκυριά εκτιμάται ότι είχαν τον ιό την περασμένη εβδομάδα, από 953.900 την προηγούμενη εβδομάδα.