Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις στον 46χρονο προπονητή πολεμικών τεχνών

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν στον 46χρονο προπονητή πολεμικών τεχνών από την Εισαγγελία Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από zougla.gr, ειδικότερα, του ασκήθηκαν διώξεις για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και γενετήσιες πράξεις κατά ανηλίκων, ενώ το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Πρόκειται για τον 46χρονο Ιωάννη Γεροντή, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε τις παραπάνω κατηγορίες, λέγοντας πως ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε με τέτοιον τρόπο στους μαθητές του. Μάλιστα, θεωρεί ότι όλα αυτά είναι κατασκευασμένα για να σπιλώσουν την εικόνα του.

Η υπόθεση

Επτά αγόρια και ένα κορίτσι πήγαν σε Αστυνομικό Τμήμα του Λασιθίου και κατήγγειλαν πως ο 46χρονος προπονητής τους, εκτός του ότι τους συμπεριφερόταν προσβλητικά και υποτιμητικά, τους έβαζε να του κάνουν μασάζ ενώ αυτός ήταν μόνο με ένα εσώρουχο και έβλεπε πορνό στο κινητό του.

Μάλιστα, αυτό δεν συνέβη μόνο μία φορά, αλλά αρκετά συχνά από το 2014 έως και το 2021.

Οι αστυνομικοί μετά τις καταγγελίες προχώρησαν την Πέμπτη σε έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν όπλο, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η καταγγελία

Τα παιδιά βασανίζονταν για επτά ολόκληρα χρόνια στο Λασίθι, μέχρι που βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν στην Αστυνομία τον 46χρονο δάσκαλό τους.

«Μας έβαζε να του κάνουμε μασάζ φορώντας μόνο το εσώρουχό του και εκείνος έβλεπε πορνό στο κινητό του» ήταν μερικά από αυτά που κατήγγειλαν τα 8 παιδιά στο τμήμα.

Μάλιστα, τα παιδιά ηλικίας 13 έως και 20 ετών υπογράμμισαν πως τους τρομοκρατούσε και τους συμπεριφερόταν σαν να είναι ιδιοκτησία του, προκαλώντας τους βαρύ σωματικό και ψυχικό πόνο.

«Μας μιλούσε άσχημα και μας έβριζε πολύ, ενώ μας αντιμετώπιζε πολύ σκληρά εάν δεν κάναμε αυτά ακριβώς που μας έλεγε» είπαν μεταξύ άλλων οι 8 μαθητές.

Αυτό που σόκαρε όμως περισσότερο από όλα ήταν η καταγγελία μιας μαθήτριάς του, που είπε ότι την περίοδο 2017-2018 «με είχε βάλει να του κάνω μασάζ και εκείνος άρχισε να θωπεύει το σώμα μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταστάσεις που περιγράφονται εκτυλίσσονταν στη διάρκεια ολιγοήμερων αποστολών του προπονητή και των αθλητών του στο πλαίσιο αγώνων εκτός Κρήτης.