Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δύο «νταήδες» για την επίθεση στους γερμανούς τουρίστες

τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο», ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Σημειώνεται πως χθες εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου ένταλμα σύλληψης για το έναν από τους δύο άνδρες από τον Μυλοπόταμο, που εμπλέκονται στο περιστατικό με τους Γερμανούς τουρίστες στον ΒΟΑΚ.

Πρόκειται για τον 38χρονο, ο οποίος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους Γερμανούς και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Το περιστατικό ξεκίνησε μετά από τροχαίο ατύχημα όπου οι Γερμανοί τουρίστες ζήτησαν από τους δύο άνδρες από το Μυλοπόταμο να ανταλλάξουν στοιχεία και να καλέσουν την Τροχαία. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το τροχαίο προκλήθηκε με υπαιτιότητα των δύο ανδρών καθώς δεν «άντεξαν» ότι οι τουρίστες τους προσπέρασαν με το όχημά τους σε δρόμο της Κρήτης.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών μίλησε στην ΕΡΤ για όσα συνέβησαν. «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον άλλο γιο, για το πώς αισθάνονται για τη χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Υπάρχει ανασφάλεια. Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν χθες στο Νewsbeast ότι ο εντοπισμός του 38χρονου και του 36χρονου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς είναι βοσκοί, σκληραγωγημένοι και γνωρίζουν πώς να κινηθούν και να κρυφτούν στα βουνά της περιοχής.

Ο 38χρονος και ο 36χρονος μέσω του δικηγόρου τους υποστηρίζουν ότι αυτοί δέχτηκαν επίθεση από τους Γερμανούς και ότι ο ένας από τους δύο αναγκάστηκε να τραβήξει μαχαίρι για να αμυνθεί.