Κριμαία: Ρώσος τουρίστας με μαγιό «πρόδωσε» τη θέση S-400 – Το τρολάρισμα της Ουκρανίας

Μπορεί η Ουκρανία πριν από μόλις μία εβδομάδα να καλούσε τους ρώσους τουρίστες να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ωστόσο, τώρα ευχαριστεί έναν αυτούς που βρέθηκαν στην Κριμαία, καθώς φέρεται να «πρόδωσε» άθελά του στη θέση ενός ζωτικής σημασίας συστήματος αεράμυνας της Ρωσίας στην περιοχή αυτή.

«Ίσως παραείμαστε αυστηροί με τους ρώσους τουρίστες. Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε πολύ χρήσιμος», έγραψε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το tweet συνοδευόταν από μία φωτογραφία ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος πόζαρε με μαγιό σε μία παραλία, έχοντας ως φόντο ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η φωτογραφία αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte -αντίστοιχη του Facebook στη Ρωσία- το περασμένο Σαββατοκύριακο, μαζί με δεδομένα γεωγραφικής θέσης.

Αυτό επέτρεψε σε χρήστες του διαδικτύου να εντοπίσουν τους S-400, ένα από τα πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα της Ρωσίας, σε μια αλυκή κοντά στην πόλη Yevpatoriya.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ευχαρίστησε τους ρώσους τουρίστες γράφοντας με ειρωνικό ύφος: «Ευχαριστούμε και συνεχίστε την καλή δουλειά».