Κωνσταντινούπολη: Έλληνας… θεός κατέλαβε το μετρό – Έξαλλοι οι ισλαμιστές, έφτασαν να διαμαρτύρονται στο δήμαρχο

O Kratos έκανε έξαλλους τους φανατικά θρησκευόμενους Τούρκους, που έφτασαν να διαμαρτυρηθούν στον… Εκρέμ Ιμάμογλου

Η απύθμενη μισαλλοδοξία μπορεί να αποκτήσει κωμικές διαστάσεις, όπως τα παράπονα που έκαναν οι Τούρκοι ισλαμιστές για τις διαφημίσεις στο μετρό της Κωνσταντινούπολης για το νέο παιχνίδι του PlayStation, «God of War Ragnarök», που φέρεται να τους εξαγρίωσε και να ζήτησαν εξηγήσεις από το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης .

Η σειρά «God of War» του PlayStation ξεκίνησε το 2005 και είναι μία από τις δημοφιλέστερες της Sony. Στις 9 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο παιχνίδι της σειράς, το God of War Ragnarök, στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι ο Kratos, ο Έλληνας θεός, που πλέον εξερευνά τη σκανδιναβική μυθολογία.

Φαίνεται πως κάποιοι γνώριζαν εν μέρει την ιστορία του παιχνιδιού, όμως δεν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο περί χαρακτήρα που φτιάχτηκε επί τούτου για το παιχνίδι, οπότε απευθείας έβαλαν στο στόχαστρό τους το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για την επιλογή αυτή

Μάλιστα, κάποιοι μόνο που δεν το αποκάλεσαν εθνική προδοσία: «Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Ω ΚΥΡΙΕ, σώσε την Κωνσταντινούπολη», γράφει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης, Μουράτ Σαχίν, στο twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρτώνται αντίστοιχες διαφημίσεις στο μετρό της Κωνσταντινούπολης, αφού το ίδιο είχε γίνει και με προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, το 2010

Φυσικά, οι παίκτες, που γνωρίζουν τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών και αντιλαμβάνονται ότι η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή, έκαναν κι εκείνοι τις δικές τους αναρτήσεις. «Δύο θεοί εισέβαλαν στην κονσόλα μου», γράφει, αστειευόμενος, ένας χρήστης.