Μεγάλη επιδρομή λόγω απάτης Hartz IV στο Nordstadt του Dortmund

Συνολικά 28 συγκροτήματα κατοικιών ερευνήθηκαν στην περιοχή του Ρουρ κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιδρομής. Οι υπεύθυνοι ανέλαβαν δράση και στο Ντόρτμουντ.

Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης από το κεντρικό τελωνείο στο Ντόρτμουντ και την εισαγγελία στο Μπόχουμ, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα.

Κατηγορούνται για ομαδική και εμπορική απάτη. «Υπάρχει υποψία ότι τα επιδόματα βάσει του SGB II, το λεγόμενο Hartz IV, και τα επιδόματα τέκνων βάσει του νόμου περί φόρου εισοδήματος αποκτήθηκαν εσφαλμένα με χρήση ανακριβών εγγράφων», δήλωσε την Πέμπτη η εισαγγελία.

Η αστυνομία ερεύνησε συνολικά 28 ακίνητα σε Ντόρτμουντ, Έσσεν, Χέρνε, Όερ-Ερκενσβικ, Σβέρτε και Σόλινγκεν.

Ψεύτικες συμβάσεις εργασίας και πλαστά εκκαθαριστικά


«Ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να προσποιήθηκε, ως υπεύθυνος για διάφορες εταιρείες, ότι απασχολούσε πολλούς ανθρώπους από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως εργάτες κατασκευών ή καθαρίστριες», ανέφερε η αστυνομία.

Υποστηριζόμενος από άλλους υπόπτους, φέρεται να είχε εγγράψει τους φερόμενους υπαλλήλους στην κοινωνική ασφάλιση και τους παρείχε πλαστές συμβάσεις εργασίας, αποδείξεις πληρωμής και αποδείξεις πληρωμής σε μετρητά έναντι σημαντικής αμοιβής. Αυτά τα έγγραφα στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να υποβάλουν αίτηση για κοινωνικά επιδόματα και επίδομα τέκνων, ανέφερε.