«Μου έφαγε 35.000 ευρώ, έβαλα το σπίτι μου σε υποθήκη», λέει θύμα του ψευτογιατρού

«Εμένα μου έδινε πεπτίδια, τα έβγαζε από μια χολιγουντιανή κατάσταση, μέσα από κάτι μπουκάλες με άζωτο»

Ακόμα ένα θύμα του 66χρονου ψευτογρατρού που οδήγησε στον θάνατο πέντε άτομα μιλάει για την εμπειρία του για τον άνθρωπο που έφτασε να πουλάει το κάθε φιαλίδιο για 25.000-30.000 ευρώ.

Ο άνδρας είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι τον γνώριχε αρκετά χρόνια και σε αυτόν εμφανιζόταν ως αθλίατρος.

«Τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι συνολικά του απέσπασε ποσό 35.000 ευρώ, ενώ έχει βάλει και το σπίτι του σε υποθήκη.

«Εμένα μου έδινε πεπτίδια, τα έβγαζε από μια χολιγουντιανή κατάσταση, μέσα από κάτι μπουκάλες με άζωτο» είπε ο άνδρας, ο οποίος εξήγησε ότι δεν δείχνει το πρόσωπό του γιατί δέχεται απειλές.

Πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κα ζήτησε τα χρηματά του πίσω.

«Μου επέστρεψε κάποιο ποσό, 1.000-1.500 ευρώ και μετά άρχισα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιους που λέγανε ότι είναι στα σώματα ασφαλείας» όπως είπε και πρόσθεσε ότι πανικοβλήθηκε.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Έφτασε να πουλάει κάθε φιαλίδιο 30.000 ευρώ

«Δυστυχώς, ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του εκμεταλλευόμενοι τη λαχτάρα ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες για ίαση ή για βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, τους εξαπατούσαν και τους έπειθαν να εγκαταλείψουν την αγωγή τους και να ακολυθήσουν μια πρωτοποριακή αγωγή», ανέφερε από πλευράς της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ο νέος ψευτογιατρός εμφανιζόταν ως νευρολόγος και ο συνεργός του απο την Γερμανία ως γενετιστής και έταζαν θεραπείες με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια, πρόσθεσε η ίδια.

Εξήγησε ότι χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

«Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ είπε ότι η δικογραφία έχει παραδοθεί στην εισαγγελία και αναμένονται τα αποτελέσματα από την κύρια ανάκριση.

Συμπλήρωσε ότι για ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι γα ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν απο τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.