Μπέκερ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν στη φυλακή, πήρα ένα σκληρό μάθημα»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Sat 1» παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο Μπόρις Μπέκερ λίγες ημέρες μετά την απέλαση του από την Αγγλία και την επιστροφή του στη Γερμανία όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Υπενθυμίζουμε ότι ο κάτοχος έξι τίτλων Grand Slam είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2,5 ετών αφού είχε κριθεί ένοχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Η αρχική ποινή προέβλεπε το να περάσει τους πρώτους 15 μήνες στη φυλακή και τους υπόλοιπους στο σπίτι του σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Ο Μπέκερ έδειξε καλή διαγωγή και έτσι αποφασίστηκε μετά από οκτώ μήνες να απελαθεί από την Αγγλία και να συνεχίσει την ποινή του στη Γερμανία.
«Η φυλακή έκανε καλό στην υγεία μου. Είχαν αλκοόλ αλλά δεν ήπια καθόλου» είπε αρχικά αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχασε επτά κιλά μέσα σε λίγους μήνες.
Έπειτα αποκάλυψε ότι κάποιος άλλος κρατούμενος αποπειράθηκε να τον σκοτώσει: «Το βασικό που έπρεπε να μην κάνει ήταν να μην κοιτάξεις περίεργα κάποιον άλλον κρατούμενο. Μια φορά υπήρξε ένας κρατούμενος που ήθελε να με σκοτώσει τον περασμένο Οκτώβριο.

Προσπάθησε να μου επιτεθεί και μου είπε όλα τα πράγματα που ήθελε να μου κάνει. Όταν ζήτησα βοήθεια ήρθαν άλλοι κρατούμενοι και με βοήθησαν. Οι φύλακες ήρθαν αργά»
Αναφερόμενος στο τι κράτησε από το βίωμά του στις φυλακές είπε: «Νομίζω πως ανακάλυψα ξανά τον άνθρωπο μέσα μου, τον άνθρωπο που ήμουν μια μέρα. Πήρα ένα σκληρό μάθημα.

Ένα επίσης πολύ ακριβό και πολύ επίπονο μάθημα. Φυσικά, όλα όσα συνέβησαν με δίδαξαν κάτι σημαντικό και άξιζε τον κόπο: πως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν για καλό λόγο
Μετά τους πρώτους τρεις μήνες μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα. Εκεί δούλεψα ως προπονητής και είχα την ευκαιρία να διδαχθώ μαθηματικά, αγγλικά, ακόμα και Ελληνική φιλοσοφία».