Μπιλ Γκέιτς: «Θα δωρίσω σχεδόν όλη την περιουσία μου» – Βγαίνει από τη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου

«Οι παγκόσμιες κρίσεις- όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική έκτακτη ανάγκη- απαιτούν όλοι μας να κάνουμε περισσότερα« ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτοντας πως σύντομα θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για το μέλλον του κόσμου

ΟΜπιλ Γκέιτς σχεδιάζει να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του, βγαίνοντας τελικά από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με το σχέδιό του σκοπεύει να δωρίσει τα περισσότερα χρήματα στο ίδρυμά του, Bill & Melinda Gates Foundation, που το ίδρυσε με την πρώην σύντροφό του Μελίντα το 2020.

«Για να βοηθήσω να γίνει δυνατή αυτή η αύξηση δαπανών, μεταφέρω 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη χορηγία του ιδρύματος αυτό τον μήνα», ανακοίνωσε μέσω Twitter. «Κοιτάζοντας το μέλλον, σχεδιάζω να δώσω ουσιαστικά όλη την περιουσία μου στο ίδρυμα. Θα πέσω και τελικά θα βγω από τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο», συμπλήρωσε στις διαδοχικές αναρτήσεις του

«Το σχέδιό μου είναι να δώσω όλη την περιουσία μου στο ίδρυμα, πέρα από αυτά που ξοδεύω για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου», ανέφερε σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του. «Το ότι θα δώσω τα χρήματά μου δεν είναι θυσία. Νιώθω προνομιούχος που εμπλέκομαι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, απολαμβάνω τη δουλειά και πιστεύω ότι έχω υποχρέωση να επιστρέψω τους πόρους μου στην κοινωνία με τρόπους που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βελτίωση των ζωών», επεσήμανε ακόμη ο Γκέιτς, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 113 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Ελπίζω ότι άλλοι, σε θέσεις με μεγάλη περιουσία και προνόμια, θα προσφερθούν επίσης αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο συνιδρυτής της Microsoft. Οι παγκόσμιες κρίσεις- όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική έκτακτη ανάγκη- απαιτούν όλοι μας να κάνουμε περισσότερα, τόνισε ο 66χρονος. Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία πως αυτές οι κρίσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν.