Νέα επικίνδυνη τάση με βελόνες κατά γυναικών σε νυχτερινά κλαμπ εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Η αστυνομία στην Ισπανία ερευνά περίπου 50 περιπτώσεις γυναικών που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν τρυπήματα με ιατρικές βελόνες ενώ βρίσκονταν σε νυχτερινά μαγαζιά ή πάρτι, μια τάση που προηγουμένως έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μέχρι στιγμής, η ισπανική αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει καμία περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης ή ληστείας που να σχετίζεται με τα μυστηριώδη τρυπήματα. Η αστυνομία είπε ότι 23 από τις πρόσφατα αναφερθείσες επιθέσεις με βελόνα ήταν στην περιοχή της Καταλονίας.

Αυτή η επικίνδυνη «μόδα», που συμβαίνει κυρίως σε μουσικές εκδηλώσεις, έχει επίσης μπερδέψει τις αρχές στη Γαλλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, όπου έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά. Η γαλλική αστυνομία έχει καταγράψει περισσότερες από 400 τέτοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες και είπε ότι το κίνητρο των άγνωστων δραστών ήταν ασαφές. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι επίσης σαφές εάν στα θύματα έγινε ένεση με κάποια ουσία.

Η ισπανική αστυνομία μέχρι στιγμής έχει ανιχνεύσει ναρκωτικά σε ένα θύμα, ένα 13χρονο κορίτσι στη βόρεια πόλη Χιχόν στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε η ψυχοτρόπος ουσία ecstasy. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τους γονείς της, οι οποίοι ήταν κοντά της όταν ένιωσε τσίμπημα από «κάτι αιχμηρό».

Η Ισπανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Πιλάρ Λοπ, προέτρεψε όλους όσοι πιστεύουν ότι δέχτηκαν τρύπημα χωρίς τη συγκατάθεσή τους να πάνε στην αστυνομία, καθώς η επίθεση με βελόνα «είναι μια σοβαρή πράξη βίας κατά των γυναικών», όπως είπε.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες συμβουλεύουν τα θύματα να καλούν αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να πάνε σε ένα κέντρο υγείας το συντομότερο δυνατό.

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, αναφέρθηκε ένα κύμα επιθέσεων με βελόνες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Μπαγιόν, στο οποίο περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν το «παρών» την περασμένη εβδομάδα.

Η αναπληρώτρια εισαγγελέας της Μπαγιόν, Καρολάιν Παριζέλ, είπε ότι 124 άτομα (γυναίκες και άνδρες) υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, αφού κατήγγειλαν πιθανές επιθέσεις με βελόνα.