Νέα Σμύρνη: Αυτά είναι τα δυο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης

Η εκτέλεση που έγινε το βράδυ της Κυριακής (18/12/2022) σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες και που αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα ανθρώπων της νύχτας έχει σοκάρει όλη την χώρα για τον τρόπο που έγινε και κυρίως για το υψηλό ρίσκο που πήρε ο δράστης καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλους νεκρούς.

«Στόχος» της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Νέα Σμύρνη σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ήταν ο 41χρονος, Kreshnik Cercizag, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι με 5 σφαίρες. Πρόκειται για γνώριμο των Αρχών, καθώς είχε καταδικαστεί για λαθροδιακίνηση, ναρκωτικά και ληστείες. Ο 41χρονος ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, ενώ οι Αρχές δεν βρήκαν πάνω του όπλο.

Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 44χρονος άνδρας, o επίσης αλβανικής καταγωγήςArmando Ogranaja, ο οποίος καθόταν μαζί με τον «στόχο» του δράστη. Ο 44χρονος δεν ήταν γνωστός στις Αρχές και όπως φαίνεται πρόκειται για «παράπλευρη απώλεια». Το δεύτερο θύμα έφερε τραύματα σε θώρακα και στομάχι, στα οποία και υπέκυψε λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Μια αδέσποτη σφαίρα, στο αριστερό πόδι, δέχτηκε και μια 35χρονη γυναίκα, η οποία καθόταν με την αδελφή της στο δίπλα τραπέζι.

Το προφίλ του μασκοφόρου δράστη


Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο ένοπλος είχε εμπειρία στα όπλα, απόλυτη ψυχραιμία, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσε δολοφονικό σχέδιο. Το γεγονός ότι δεν δίστασε να μπει σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο, να περάσει ανάμεσα σε περαστικούς και να πυροβολήσει εφτά φορές από απόσταση αναπνοής το στόχο του, δείχνει «επαγγελματία».

Τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης αιφνιδιάστηκαν σε απόλυτο βαθμό, καθώς ακόμα και να ήξεραν ότι κινδύνευαν δεν περίμεναν ότι κάποιος θα τους επιτεθεί μέσα σε ένα κατάστημα με δεκάδες θαμώνες. Ίσως γι’ αυτό ο δράστης να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο, ενώ θα ερευνηθεί το σενάριο να γνώριζε ότι οι δύο άντρες θα βρίσκονταν μαζί στο καφέ και να ήθελε να καταφέρει διπλό χτύπημα.

Ο δράστης εξαφανίστηκε πεζός, καθώς στο σημείο όπου έδρασε δεν θα μπορούσε να τραπεί σε φυγή με άλλο τρόπο. Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε κάποιο επιχειρησιακό όχημα διαφυγής και γι’ αυτό «σαρώνονται» κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να εξακριβωθεί το δρομολόγιο διαφυγής. Ωστόσο, το modus operandi δείχνει άτομο που δύσκολα θα έχει αφήσει πίσω του ίχνη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν στο newsbomb ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο βασικός του στόχος να ήταν ο 41χρονος, τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι. Από την ανάλυση των μέχρι στιγμής στοιχείων προκύπτει ότι ο 41χρονος ήταν ο «κεντρικός στόχος» και όχι ο 44χρονος, ο οποίος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα.

Ο 41χρονος άντρας αλβανικής καταγωγής που πυροβολήθηκε στο κεφάλι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστείες, ναρκωτικά και οπλοκατοχή. Ο 44χρονος που πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή και το νόμο περί παράνομων παιγνίων.

Η 31χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε στο καφέ δεν είχε καμία σχέση με τους δύο άντρες. Βρισκόταν στην καφετέρια και τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι από αδέσποτη σφαίρα.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βάζει στο μικροσκόπιο το παρελθόν του 41χρονου για να «χαρτογραφήσει» τους «εχθρούς» του. Θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αυτό που αναζητείται είναι εάν οι διαφορές σχετίζονταν με ναρκωτικά ή με κάποια υπόθεση της «νύχτας».

«Το πρώτο πράγμα που θα ερευνηθεί είναι διαφορές για ναρκωτικά. Αυτό είναι το βασικό σενάριο. Το δεύτερο που θα ερευνηθεί είναι εάν υπήρχε δραστηριότητα του 41χρονου στον κόσμο της νύχτας», λέει χαρακτηριστικά πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο ένοπλος που αναζητείται κατάφερε να φύγει ανενόχλητος από μία από τις πιο κεντρικές πλατείες των Αθηνών και σίγουρα την κεντρικότερη της Νέας Σμύρνης. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, ιδιαίτερα σε τόσο καλά οργανωμένα χτυπήματα η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων τα πρώτα λεπτά είναι καθοριστική.

Πηγή : newsit.gr