Νεκρός ο πρόεδρος της Lukoil – έπεσε από τον 6ο όροφο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Ο 67χρονος Ραμίλ Μαγκάνοφ, από τους λιγοστούς επικριτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, πέφτοντας από το παράθυρο του νοσοκομείου όπου βρισκόταν το τελευταίο διάστημα στη Μόσχα

Είναι ένα σοκ, που θυμίζει σκοτεινό ρωσικό μυθιστόρημα, άλλωστε οι καιροί το… ευνοούν: Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος του ΔΣ του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα Lukoil, βρέθηκε την Πέμπτη νεκρός, αφού έπεσε από το παράθυρο του 6ου ορόφου, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Tον θάνατο του Ραβίλ Μαγκάνοφ, στα 67 του χρόνια, μετέδωσαν και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Reuters. Μολονότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, το γεγονός ότι η Lukoil υπήρξε μια από τις λιγοστές ρωσικές επιχειρήσεις που είχαν εκφραστεί δημόσια κατά της εισβολής που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί δυσάρεστους συνειρμούς. Στις 3 Μαρτίου, μία μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Lukoil είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την ανησυχία της για τα όσα διαδραματίζονταν στα ουκρανικά εδάφη και ζητούσε την κατάπαυση του πυρός.

Η Lukoil είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στη Ρωσία.