Ξεκίνησαν να διαφημίζουν το τεχνητό κρέας στην Ελλάδα: «Είναι νοστιμότατο και απαραίτητο!» – Ξεκίνησε να κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ!


Από προχθές η νόμιμη κυκλοφορία του συνθετικού κρέατος, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είναι γεγονός καθώς εγκρίθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA).

Από την στιγμή που αυτό έγινε στις ΗΠΑ, είναι σίγουρο και δεδομένο πως θα συμβεί και στην Ελλάδα όπως και σε όλη την ΕΕ.

Η είδηση από μόνη της είναι σοκαριστική, καθώς αλλάζει άρδην τον τρόπο ζωής των ανθρώπων προς μία κατεύθυνση που εγείρει πολλά ζητήματα για την υγεία τους και όχι μόνο.

Ήδη στα τηλεοπτικά κανάλια έχει ξεκινήσει η έμμεση διαφήμιση του συνθετικού κρέατος.

«Είναι βιολογικά νοστιμότατα», είπε ο καθηγητής ποιότητας τροφίμων, Ι. Τσακνής.

Μάλιστα ξεκίνησε να μιλά για την… κλιματική αλλαγή και πως η αύξηση του πληθυσμού επιβάλλει το να τρώμε όχι μόνο τεχνητό κρέας αλλά και έντομα!

Είπε χαρακτηριστικά πως τώρα είμαστε 8 δισ. κάτοικοι και το 2050 θα είμαστε 10 δισ. «πώς θα τους θρέψουμε όλους αυτούς;».

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) για πρώτη φορά έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία στην αγορά ενός προϊόντος κρέατος πουλερικών, που έχει αναπτυχθεί με εργαστηριακές μεθόδους και προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα!

Σε ό,τι αφορά τα έντομα να θυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Prairie Cricket Farms» βάζουν τα μικρά παιδάκια να τρώνε…γρύλους, δίνοντάς όχι μόνο σακουλάκια αλλά και οδηγίες για το πως μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους επιλογές φυσικά για το καλό του… περιβάλλοντος και του… δυτικού τρόπου ζωής.

– υψηλή απόδοση μετατροπής τροφής των εντόμων
– λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
– λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων
– χρήση βιομετατροπής με βάση τα έντομα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία!

Δηλαδή, τους προτρέπει να τρώνε αυτά αντί για ψωμί, λαχανικά ή κρέας, διότι η Ρωσία σε απάντηση των κυρώσεων έχει απαγορεύσει στα «μη φιλικά κράτη» την εξαγωγή λιπασμάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής λαχανικών δημητριακών κλπ. αλλά και την απαγόρευση εξαγωγής δημητριακών που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ζωοτροφών.
Και για απάντηση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι πολίτες πρέπει να… τρώνε έντομα!

Εν ολίγοις προκείμενου να ικανοποιήσει τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμάει να υποβαθμίσει τα ατομικά και βιοτικά συμφέροντα των Ευρωπάιων πολιτών.

Φυσικά για να περάσει αυτό, η Νέα Τάξη Πραγμάτων που κρύβεται πίσω από τα δυτικά κέντρα εξουσίας ενσωματώνει την τροφή ως μέρος της εκπαίδευσης όπου επιχειρείται να αλλάξουν αναίμακτα οι διατροφικές συνήθειες που είχαν οι άνθρωποι μέχρι σήμερα.
Αυτό δεν γίνεται να καταστεί εφικτό σε εγκεφάλους ανθρώπων που διανύουν την μέση ηλικία αλλά είναι εφικτό να συμβεί σε παιδιά που δεν έχουν ακόμα αναπτύξει και «στερεοποιήσει» την προσωπικότητά τους.

Όλοι θα τρώμε έντομα; Όχι βέβαια!
Υπάρχουν οι προνομιούχοι της ΕΕ οι οποίοι μέσα στο υπερπολυτελές κτίριο της ΕΕ μπορούν να τρώνε πάντα δωρεάν τα καλύτερα φαγητά, ανεξάρτητα κυρώσεων!

Γιατί ως γνωστόν ισχύει το ρητό «πηγαίνετε να πολεμήσετε για να κερδίσουμε», δηλαδή αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις θα συνεχίσουν να τρώνε «γκουρμέ» και οι υπόλοιποι θα το ρίξουν στις… ακριδοσαλάτες.

Το ζήτημα της διατροφής δεν είναι μόνο βιολογική σημασίας, δηλαδή η επιβίωση ενός οργανισμού μέσω της βρώσης.

Είναι και ηθικό ζήτημα καθώς όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες «είμαστε ό,τι τρώμε».

Για πολλές χιλιάδες χρόνια τρώμε με έναν συνδυασμό φυτοφαγίας και σαρκοφαγίας με τρόφιμα που σχετικώς προέρχονταν από την φυσική παραγωγή του πλανήτη.

Τώρα όμως ανοίγει μπροστά μας μία περίοδος με την οποία θα τρεφόμαστε με τεχνίτες τροφές. Δηλαδή τροφές οι οποίες θα έχουν παρασκευαστεί στο εργαστήριο. Αυτό όπως και να το δει κανείς θα αλλάξει το ανθρώπινο είδος από τη βάση του.

Αυτό είναι καλό ή κακό θα πει κάποιος.

Από τη στιγμή που δεν έχει συμβεί μέσω της φυσικής διεργασίας της εξέλιξης, ή εν πάσει περιπτώσει μέσα από την οδό που έχει διαλέξει ο Θεός (είτε αρέσει είτε όχι η έννοια του Θείου σε πολλούς), είναι κακό…