Ξεσπά ο πατέρας του Λευτέρη: «Τον έφτασα 16 χρονών για να τον χάσω;»

Ευθύνες στους γιατρούς επιρρίπτει ο πατέρας του 16χρονου που έσβησε μετά από νοσηλεία με υψηλό πυρετό

Θρήνο και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στη Ρόδο ο θάνατος του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη, για τον οποίο διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Ο πατέρας του νεαρού αγοριού κατήγγειλε ότι το παιδί του δεν έλαβε την δέουσα προσοχή από τους γιατρούς στα επείγοντα του νοσοκομείο Ρόδου.

Ο πατέρας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ σημείωσε: «Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά» δήλωσε προσθέτοντας ότι ζητάει να μάθει από τι πέθανε το παιδί του. «Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;» αναρωτήθηκε ο πατέρας ο οποίος ρίχνει την ευθύνη στους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Λευτέρης εισήχθη αρχικά στο Νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό. Οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να αντιμετωπίσουν προσωρινά την κατάσταση της υγείας του και να μετριάσουν τον πυρετό. Την περασμένη Δευτέρα ο 16χρονος πήρε εξιτήριο και βγήκε από το νοσοκομείο, αλλά το ίδιο βράδυ εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο, καθώς ανέβασε και πάλι πυρετό.

Ωστόσο, οι γιατροί στη Ρόδο έκριναν πως το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί, όπου και διακομίστηκε με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο των Παίδων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ο πυρετός δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα σήμερα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 16χρονου θα προσδιοριστούν τις επόμενες μέρες.

Σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο ανέφερε:

«Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.

Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ».