Ξύρισε τα μαλλιά, στράφηκε στο Θεό, εντελώς άλλος: Αγνώριστος ο Κώστας Πάσσαρης, 21 χρόνια μετά τις δολοφονίες

Για τα ειδεχθή εγκλήματά του μίλησε ο Κώστας Πάσσαρης στο «Πρώτο Θέμα» μέσα από τις ρουμανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται.

«Κανείς δεν γεννιέται άγιος, ούτε και δολοφόνος. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αγριεμένο», δηλώνει.

«Μου είχαν συμβεί διάφορα πράγματα και σε δικούς μου ανθρώπους. Ωστόσο, έχουν δίκιο σε αυτά που έλεγαν εκείνη την εποχή. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει ανθρώπινες αξίες, ενώ έβλεπα γύρω μου δικούς μου ανθρώπους να πεθάνουν», προσθέτει ο Κώστας Πάσσαρης.

Ήμουν σε μία άλλη κατάσταση. Κανείς όμως δεν γεννιέται δολοφόνος, ούτε είναι το παιδικό του όνειρο να γίνει δολοφόνος», καταλήγει.

Ανάμεσα στα θύματα του Πάσσαρη ήταν και δύο αρχιφύλακες, τους οποίους σκότωσε κατά τη διάρκεια μεταγωγής του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών το 2001, όταν και απέδρασε.

Κώστας Πάσσαρης: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί»

Τώρα λέει πως θα κοιτούσε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων του.
«Θα μπορούσα να το κάνω. Να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι’ αυτούς. Είναι δύσκολο πράγμα, αλλά θα το έκανα», δηλώνει.

«Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί», προσθέτει ο Κώστας Πάσσαρης.

«Έχω δηλώσει πως θέλω να γυρίσω και να δικαστώ. Ποτέ δεν ήμουν αντίθετος να έρθω στην Ελλάδα και να δικαστώ, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε.

Όχι, όμως, εξαιτίας μου. Το είχα ζητήσει και είχα κάνει δύο αιτήσεις σχετικά με τη μεταφορά μου στην Ελλάδα», καταλήγει.

Δείτε πώς είναι σήμερα 

Κώστας Πάσσαρης
Κώστας Πάσσαρης