Ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής έσωσε 3 κακοποιημένα παιδιά από τα χέρια του πατέρα τους

Ο βραβευμένος αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής, έσωσε το 2020 μια γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Αλίμου, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε πέσει από ύψος 10 μέτρων για να συλλάβει έναν διαρρήκτη κάτι που τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Στον Βαγγέλη Μπαταρλή αναμένεται να απονεμηθεί το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο ίδιος έχει σώσει τρία ανήλικα παιδιά από τον πατέρα τους που τα κακοποιούσε. Ένα 13χρονο κορίτσι του είχε μιλήσει για όσα περνούσαν τα τρία αδέρφια στο σπίτι κι εκείνος της δώρισε ένα κινητό ώστε να τον καλέσει ανά πάσα στιγμή. Οπως κι έγινε τελικά.

Σε άλλη περίπτωση, είχε βοηθήσει να εξιχνιαστεί ένα περιστατικό διαδικτυακού εκβιασμού με θύμα μια 16χρονη, η οποία είχε φθάσει στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό της.

Ο 31χρονος αστυνομικός περίεγραψε ένα άλλο περιστατικό μιλώντας στο STAR λέγοντας:

«Μας ανοίγει την πόρτα η γυναίκα, η οποία ήταν κλαμένη, και τα παιδιά ήταν πίσω της, δε μιλούσαν καν. Το ένα παιδί είχε καρούμπαλο με αίματα. Ο πατέρας των παιδιών, την κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να της έλεγε “μη μιλήσεις”.

Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα περιστατικά που πηγαίνουμε, σαν τους λένε “μη μιλήσεις, πες ότι είναι όλα καλά” για να φύγουμε εμείς οι αστυνομικοί. Φυσικά δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δόξα τω Θεώ έχουμε την εμπειρία από τέτοιου είδους περιστατικά».

Όπως λέει: «Πρώτα είμαστε ψυχολόγοι και μετά αστυνομικοί» συμπληρώνοντας ότι πρώτα προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κακοποιημένων παιδιών ώστε να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν.