Ο πόλεμος στην Ουκρανία «χτυπά» το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Γερμανία

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,7% σε ετήσια βάση την περίοδο των έξι εβδομάδων από την 1η Απριλίου έως τις 16 Μαΐου, καθώς ο κλάδος ήρθε αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις αυξανόμενες τιμές, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο οργανισμός του κλάδου.

Ο αντίκτυπος έγινε αισθητός σε όλους τους εμπορικούς τομείς με εξαίρεση τα βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα, τα οποία αντιστάθμισαν την τάση με αύξηση 4,1% στις διαδικτυακές πωλήσεις, ανέφερε η ένωση ηλεκτρονικού εμπορίου BEVH.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι κατά τη διάρκεια της περιόδου των έξι εβδομάδων περιελάμβαναν το DIY και τα λουλούδια, τα οποία σημείωσαν πτώση 15,2%. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και συναφή αξεσουάρ, με πτώση 14,5% και τα ηλεκτρονικά είδη, που «έπεσαν» κατά 14,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Βλέπουμε αυτήν τη στιγμή δύο αποτελέσματα: μια εξομάλυνση των πωλήσεων σε σύγκριση με τα υψηλά του προηγούμενου έτους και ένα χτύπημα από τον πόλεμο σε συνδυασμό με τους αναστατωμένους καταναλωτές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της BEVH, Frank Duessler.