Πάπας Φραγκίσκος: «Ο Διάβολος εισέρχεται μέσω του διαδικτυακού ποpνό»

Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας με ιεροσπουδαστές στη Ρώμη παραδέχτηκε πως το διαδικτυακό πορνό είναι ένα «βίτσιο» που μοιράζονται τα μέλη της εκκλησίας, καθώς ιερείς και μοναχές παρακολουθούν τακτικά.

«Είναι ένα κακό που έχουν πολλοί άνθρωποι, πολλοί άνδρες, πολλές γυναίκες, αλλά μέχρι και ιερείς και μοναχές», επεσήμανε ο 85χρονος Ποντίφικας.

«Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί», συνέχισε σύμφωνα με τη Daily Mail.

Επίσης πρόσθεσε πως η πορνογραφία είναι «κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή» και «την ιερατική καρδιά». «Δεν θα σας ρωτήσω να σηκώσετε το χέρι σας αν είχατε τουλάχιστον μία τέτοια εμπειρία» πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. «Αλλά ο καθένας από εσάς ας σκεφτεί αν είχε την εμπειρία ή αν είχατε τον πειρασμό της ψηφιακής πορνογραφίας» σημείωσε.

«Η καθαρή καρδιά, αυτή που δέχεται τον Ιησού κάθε μέρα, δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις πορνογραφικές πληροφορίες, που είναι σήμερα σε ημερήσια βάση. Και αν μπορείτε να τα διαγράψετε όλα αυτά από το κινητό σας τηλέφωνο, διαγράψτε τα» υπογράμμισε ο Πάπας.

Τέλος, προειδοποίησε τους ιερείς και τις μοναχές λέγοντας να είναι προσεκτικοί καθώς κανονικά απαγορεύεται να παρακολουθούν πορνογραφία μιας και θεωρείται «αδίκημα κατά της αγνότητας» σύμφωνα με το άρθρο 2354 της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.