Πάστορας στη Μοζαμβίκη επιχείρησε να τηρήσει νηστεία, όπως ο Ιησούς 40 μέρες, και πέθανε στις 25

Ένας Πάστορας στη Μοζαμβίκη πέθανε αφού προσπάθησε να τηρήσει την νηστεία για 40 ημέρες σε μια προσπάθεια να μιμηθεί αυτό που λέγεται ότι έκανε ο Ιησούς Χριστός στη Βίβλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Φρανσίσκο Μπαράγια, 39 ετών, ιδρυτής την Ευαγγελική Εκκλησία Σάντα Τριντάντε, πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Μπέιρα, όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Όταν ο Μπαράγια έφτασε τις 25 ημέρες χωρίς φαγητό, είχε χάσει τόσο πολύ βάρος και δύναμη που δεν μπορούσε πλέον να σταθεί χωρίς βοήθεια.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με οξεία αναιμία και ανεπάρκεια των πεπτικών του οργάνων και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν, αναφέρει το BBC.

Ενυδατώθηκε με ενδοφλέβια υγρά και οι γιατροί προσπάθησαν να τον κάνουν να δεχτεί υγρή τροφή. Ωστόσο, ήταν πολύ αργά και απεβίωσε την Τετάρτη.

Ο πάστορας που ήταν επίσης καθηγητής γαλλικών στην πόλη Μεσίκα, που βρίσκεται κοντά στα δυτικά σύνορα της Μοζαμβίκης με τη Ζιμπάμπουε.

Τα μέλη της εκκλησίας του είπαν ότι ήταν σύνηθες για τον πάστορα και τους οπαδούς του να νηστεύουν, αλλά όχι για τόσο ακραίο και επικίνδυνο χρονικό διάστημα.

Ο αδελφός του θύματος, Μανουέλ Μπαράγια, παρόλο που παραδέχτηκε ότι ο πάστορας είχε νηστέψει, αμφισβήτησε την επίσημη ιατρική διάγνωση, λέγοντας ότι ο αδελφός του υπέφερε από χαμηλή αρτηριακή πίεση ήδη πριν ξεκινήσει τη νηστεία.

Το Ευαγγέλιο του Λουκά της Βίβλου αναφέρει ότι μετά τη βάπτισή του, ο Ιησούς οδηγήθηκε στην έρημο, όπου νήστεψε για 40 ημέρες.