Πάτρα: Τον έδιωξαν από νοσοκομείο που δεν εφημέρευε και πέθανε από έμφραγμα μέσα σε λίγη ώρα

Έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος αλλά τον έστειλαν στο Ρίο επειδή δεν είχαν εφημερία

Μια αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε στην Πάτρα, το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένας 49χρονος άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με συμπτώματα εμφράγματος και αφού τον έδιωξαν επειδή δεν εφημέρευε, άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα, προτού προλάβει να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο άνδρας έφτασε με το αυτοκίνητό του στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς είχε αντιληφθεί ότι κάτι επικίνδυνο θα του συμβεί. Ο ίδιος είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή. Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» του είπαν ότι δεν είχαν εφημερία και ότι έπρεπε να πάει μόνος του στο  νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος μόλις βγήκε από τον χώρο του νοσοκομείου, οδηγώντας μετά βίας το όχημά του, κάλεσε τον αδερφό του ο οποίος έφτασε εσπευσμένα με το δικό του αυτοκίνητο. Λίγο προτού φτάσουν στο Ρίο, ο 49χρονος «έσβησε». Στο νοσοκομείου του Ρίου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Θεόδωρος Νεμουτιάνος έχασε άδικα του ζωή του, αφού παρά την σοβαρή κατάστασή του, τον έδιωξαν από το νοσοκομείο. Οργισμένη η οικογένειά του ζητάει να παρέμβει εισαγγελέας. «Είναι δυνατόν να αφήνουν έναν άνθρωπο με τέτοια συμπτώματα να πεθάνει και να του λένε φύγε;» αναρωτιέται ο Βασίλης Καψούρας, σύζυγος της αδελφής του άτυχου 49χρονου. «Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Η ανθρώπινη ζωή ή το γράμμα του τύπου; Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα εδώ και τώρα ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές με αυτό τον απίστευτο τρόπο και να δικαιωθεί ο δικός μας άνθρωπος».

Τι απαντά ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα»

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θεοδωρόπουλος αναφέρει ότι το περιστατικό διερευνάται:  «Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με το τι συνέβη με τον άτυχο 49χρονο».

Σύμφωνα με όσα είπε στο thebest.gr, ο ασθενής δεν έδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή:

«Σύμφωνα με όσα μου έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, καθώς όπως σας είπα το περιστατικό διερευνάται ενδελεχώς, ο ασθενής έφτασε μόνος του με τα πόδια στο νοσοκομείο και δεν έδωσε την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο τόσο πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Ανέφερε ότι είχε πόνο στην πλάτη και δύσπνοια αλλά είπε ότι είχε πάει σε γιατρό εξωτερικό ο οποίος του είχε αναφέρει ότι έχει κάποια ψύξη. Με βάση αυτά τα δεδομένα τού αναφέρθηκε ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του υποδείχθηκε να πάει στο Ρίο προκειμένου να μπορέσει να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει. Στηρίχθηκαν για αυτό στην οπτική του εικόνα και σε αυτό που ανέφερε σε σχέση με την ψύξη και την εκτίμηση του ιδιώτη γιατρού.

Σαφέστατα είναι ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για την διερεύνησή του. Το νοσοκομείο μας ακόμη και όταν είναι εκτός εφημερίας ή σε μικρή εφημερία προφανώς δέχεται και αντιμετωπίζει περιστατικά έκτακτα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως είναι ένα έμφραγμα ή ένα τροχαίο» κατέληξε ο διοικητής.