Πίνετε καφέ το πρωί με «άδειο» στομάχι; – Δείτε γιατί πρέπει να το σταματήσετε

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτούς που το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί είναι να πιουν καφέ, καλό θα ήταν να …το αποφεύγετε.

Η Olivia Hedlund, που ειδικεύεται στη nutritional therapy, επικαλείται την επιστήμη για να υποστηρίξει ότι, αν η καφεΐνη είναι το πρώτο πράγμα που θα μπει το πρωί στο «άδειο» στομάχι, μπορεί να κάνει άνω κάτω τις ορμόνες, να «τινάξει στον αέρα» το στομάχι και να διαταράξει την υγεία του εντέρου.

Η Hedlund εξηγεί ότι, αν ο πρωινός καφές είναι το πρώτο πράγμα που καταναλώνει κανείς, θέτει αμέσως τον οργανισμό σε κατάσταση υψηλού στρες, καθώς προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης του στρες «κορτιζόλη», γεγονός που διαταράσσει τις ορμονικές ισορροπίες.

Σημείωσε ότι πιο ευάλωτες είναι οι γυναίκες οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν ορμονική ανισορροπία, προσθέτοντας ότι μια από τις συνέπειες της διαταραχής των ορμονών μπορεί να είναι η εμφάνιση ακμής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η διατροφολόγος, οι ουσίες που περιέχει ο καφές αυξάνουν απότομα την οξύτητα στο «άδειο» στομάχι, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο ή καούρες.

Μπορεί επίσης, σύμφωνα με τη Hedlund, να επιδράσουν αρνητικά στην υγεία του εντέρου, δημιουργώντας προβλήματα στα τοιχώματά του με την εμφάνιση φλεγμονών.

Για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω, η ειδικός συστήνει να καταναλώνεται ένα υγιεινό πρωινό πριν από τον καφέ