Πιο ακριβά κι από το Ντουμπάι: Απλησίαστες οι Κυκλάδες για τους Έλληνες, πόσo θα σας κοστίσουν 7 μέρες διακοπές

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και φαίνεται πως οι πολίτες δεν έχουν κανονίσει ακόμα τις διακοπές τους, καθώς οι τιμές στα ελληνικά νησιά έχουν εκτοξευθεί.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι λογικό οι περισσότεροι από εμάς να θέλουμε να οργώσουμε τα ελληνικά νησιά, οι τιμές όμως των καταλυμάτων έχουν εκτοξευτεί αδικαιολόγητα και συγκεκριμένα τις ημέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο στα νησιά των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις πλατφόρμες του Booking, αλλά και του Airbnb, φαίνεται πως δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κατάλυμα με τιμή μικρότερη των 100 ευρώ τη βραδιά σε δημοφιλή νησιά, όπως η Μήλος, η Σίφνος, η Φολέγανδρος, η Μύκονος ή η Σαντορίνη. Ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση στην Πάρο, στην Άνδρο ή στην Σύρο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν γενναίες διαφορές.

Δηλαδή για κάποιον που θέλει να μείνει σε δίκλινο έξι βράδια εκείνο το διάστημα (14-20 Αυγούστου) μιλάμε για ένα μπάτζετ που ξεκινά στην καλύτερη των περιπτώσεων από 600 ευρώ και μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 1000 ή και τα 2000 ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις για απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια οι ιδιοκτήτες μπορεί να ζητούν και 200 ή 300 ευρώ τη βραδιά. Σε αυτά τα έξοδα προστίθενται τα έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία σε αρκετά νησιά του Αιγαίου ξεπερνούν πλέον και τα 100 ευρώ (πήγαινε-έλα) ανά άτομο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ίδια ώρα μια πτήση στο Ντουμπάι κοστίζει περίπου 400 ευρώ και έξι νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο τετράστερων ξενοδοχείων κοστίζουν συνολικά γύρω στα 300 ευρώ για το ίδιο ακριβώς διάστημα.