Ποινές – «χάδι» σε Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την Ελληνική σημαία στην Κρήτη και ύψωσαν τη Γερμανική! Οι αστείες δικαιολογίες που ανέφεραν στην απολογία τους!

Ποινές – ‘χάδι’ σε Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την Ελληνική σημαία στην Κρήτη και ύψωσαν τη Γερμανική!

Δυο Γερμανοί στρατιωτικοί τόλμησαν τον Απρίλιο του 2019 να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και να ανεβάσουν την γερμανική, στα Χανιά!

Το εξοργιστικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Σταυρού και όταν συνελήφθησαν, είχαν υποστηρίξει στην απολογία τους, ότι πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική! Αλλά δεν ήθελαν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο και δήλωσαν μετανιωμένοι! Αστειότητες δηλαδή, από δυο στρατιωτικούς που αν μη τι άλλο γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει η σημαία.

Οι δύο Γερμανοί είχαν καταδικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία και έχουν αποπεμφθεί από την υπηρεσία τους, ενώ σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν εξ αυτών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή και στον δεύτερο διατήρησε την ποινή των 10 μηνών, όπως είχε αποφασιστεί πρωτόδικα.