Πορεία για τα Τέμπη: Τα ΜΑΤ χτυπούν γυναίκα στο πρόσωπο με την ασπίδα

Δεν έχει τέλος η καταμέτρηση περιστατικών απρόκλητης αστυνομικής βίας και επίδειξης δύναμης από τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε ακόμη ένα βίντεο που αποτυπώνει ωμή βία, άνδρας των ΜΑΤ χτυπά με την ασπίδα του γυναίκα στο πρόσωπο.

Απόπειρα εμβολισμού διαδηλωτών από γερανό της αστυνομίας στην Ακαδημίας

Ερωτηματικά και οργή προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, στο οποίο αποτυπώνεται η εμφανής προσπάθεια γερανού της ΕΛΑΣ να τρομοκρατήσει διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας.

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, γερανός της αστυνομίας κάνει έναν επικίνδυνο ελιγμό με τον οδηγό να στρέφει το τιμόνι προς μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί να μεταφέρει κάδους απορριμμάτων στη μέση του οδοστρώματος.

Σε λήψη βίντεο από άλλη γωνία, φαίνεται καθαρά να εμβολίζει με ταχύτητα τους κάδους, ενώ ένας άνθρωπος έχει πέσει στο δρόμο, πιθανόν να έχει τραυματιστεί, με μια άλλη ομάδα να προσπαθεί να διαπιστώσει αν είναι καλά.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν για την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του avgi.gr οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μοναδικό στόχο να διαλύσουν την πορεία.

Στα βίντεο ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών που απευθύνονται στα ΜΑΤ και τους ρωτούν με ένταση γιατί χτυπούν τον κόσμο ενώ άνθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν να γλιτώσουν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης όσο βλέπει ότι καταρρέει

Σχολιάζοντας τα βίντεο ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με την αναίτια επίθεση της αστυνομίας με ξύλο και χημικά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δείχνει τι ακριβώς εννοούσε με την υποκριτική της συγγνώμη για την τραγωδία στα Τέμπη».

«Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν την μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επικαλούμενος το βίντεο του avgi.gr.

«Όσο βλέπει ότι καταρρέει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο θα γίνεται και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες» σχολιάζει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.