Πρεμιέρα για το Viber Pay που ξεκίνησε πιλοτικά από Ελλάδα και Γερμανία

Το πορτοφόλι φορτίζεται με χρήματα μέσω κάρτας Mastercard ή Visa που συνδέει ο χρήστης με την εφαρμογή

Το ψηφιακό πορτοφόλι του διεθνούς κολοσσού μηνυμάτων Viber που ξεκινά πιλοτικά στην Ευρώπη από τις αγορές της Ελλάδας και της Γερμανίας, έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη (16/1).

Οι χρήστες που είχαν κάνει προεγγραφή στη «λίστα αναμονής» του Viber έλαβαν ειδοποίηση ότι η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας. Μέσω μιας εύχρηστης και fast-track διαδικασίας, οι χρήστες κάνουν ταυτοποίηση μέσω του συνδυασμού φωτογραφίας (selfie) και σάρωσης εγγράφου ταυτοποίησης (δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα ή διαβατήριο).

Η ταυτοποίηση ολοκληρώνεται σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, το οποίο σημαίνει ότι η υπηρεσία είναι άμεσα διαθέσιμη στον χρήστη, ενώ δεν απαιτείται πρόσβαση στον λογαριασμό της ΑΑΔΕ ή σε άλλα οικονομικά στοιχεία του χρήστη.

Το πορτοφόλι φορτίζεται με χρήματα μέσω κάρτας Mastercard ή Visa που συνδέει ο χρήστης με την εφαρμογή. Η μεταφορά χρημάτων πραγματοποιείται σε οποιαδήποτε από τις επαφές που έχει ο χρήστης στο τηλέφωνό του υπό την προϋπόθεση ότι ο ο παραλήπτης χρησιμοποιεί το Viber. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιεί το Viber Pay, λαμβάνει μήνυμα για τη μεταφορά χρημάτων και πρόσκληση για χρήση του πορτοφολιού. Προς το παρόν, βέβαια, εξακολουθεί να τηρείται στη χώρα μας σειρά αναμονής για την εγγραφή νέων χρηστών.

Το Viber Pay παρέχει τ δυνατότητα διατραπεζικής μεταφοράς χρημάτων σε τρίτο λογαριασμό μέσω IBAN. Η μεταφορά ολοκληρώνεται σε διάστημα έως τεσσάρων ημερών και παρέχεται δωρεάν.

Το ψηφιακό πορτοφόλι του Viber έρχεται στη χώρα μας μετά τα πορτοφόλια των τραπεζών, το Apple Pay, το Google Pay, τη Viva Wallet και, προσφάτως, το Payzy της Cosmote. Η διαφορά με το Viber είναι ότι όσοι χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία μηνυμάτων δεν χρειάζεται να κάνουν λήψη μιας νέας εφαρμογής αλλά να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία «Pay» μέσα στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν ήδη.