Πρωτιά Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες – Πάνω από 8.000 ψήφοι

Οι Σέρρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη είχε τεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου εξαιτίας της συμμετοχής του Κώστα Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, παρά την παραίτησή του μετά την τραγωδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει υψηλό συμβολισμό και να κατακεραυνώσει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στο νομό Σερρών ήθελε ακριβώς αυτό να αναδείξει και να πετύχει: Δηλαδή να καταψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής ως υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ωστόσο ήταν συντριπτικά υπέρ της ΝΔ. Στο 90.48% των ψηφοδελτίων η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 46.64% και δύο έδρες ενώ από μία έδρα παίρνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας, μία το ΠΑΣΟΚ όπου δείχνει να κερδίζει άνετα ο Μ. Τζελέπης και μία η Ελληνική Λύση με τον Κ. Μπούμπα.

Δεν αποκλείεται πάντως στο τέλος να χάσει την έδρα του ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα να μην… εκλεγεί και ο κ. Τσίπρας…

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 14,76% και παρά το γεγονός ότι οι Σέρρες ήταν πάντα «κάστρο» είναι φανερή η αποτυχία της στρατηγικής της Κουμουνδούρου στον συγκεκριμένο τομέα.

Να σκεφτεί κανείς ότι η ΝΔ παίρνει πάνω από 47 χιλιάδες σταυρούς στο 91% και ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 15 χιλιάδες. Στις 15.672 ο Κώστας Καραμανλής, στις 14,619 ο Τάσος Χατζηβασιλείου από τη ΝΔ.