Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτοί είναι οι Ρώσοι στρατιωτικοί, που κατηγορούνται για την σφαγή στη Μπούτσα! Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και οι ταυτότητές τους! (Φωτο)

Τα πρόσωπα των δέκα Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται μεταξύ των «χασάπηδων» της Μπούτσα δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές. Πρόκειται για τους δέκα στρατιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. «Δέκα Ρώσοι χασάπηδες από την 64η ταξιαρχία εντοπίστηκαν και κατονομάστηκαν ως ύποπτη για τη σφαγή στη Μπούτσα», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

«Αυτή η μονάδα [έχει] βραβευτεί για τις φρικαλεότητες της και επέστρεψε στο πεδίο της μάχης. Η δικαιοσύνη για τους εγκληματίες πολέμου είναι αναπόφευκτη», επισημαίνεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται πως την ώρα που η οργή για τις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη δεν έχουν καταλαγιάσει ο αρχηγός της ταξιαρχίας την προηγούμενη εβδομάδα πήρε προαγωγή και από αντισυνταγματάρχης έγινε συνταγματάρχης.

Την ίδια ώρα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Iryna Venediktova δήλωσε πως «δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τον καθένα από αυτούς ενώπιον της δικαιοσύνης». Μάλιστα τόσο το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και το πρακτορείο ειδήσεων Slidstvo αναζήτησαν μέσω διαδικτύου τα ονόματα των δέκα ρώσων στρατιωτών.

Πρόκειται για στρατιώτες και δεκανείς η ηλικία των οποίων είναι από 24 έως 33 έτη. Πλέον πιστεύεται ότι πολεμούν στο Ντονμπάς. Όπως λέγεται εστάλησαν εκεί προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη τους. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσαν να καταθέσουν εάν η υπόθεση έφτανε στο ακροατήριο.

Ποιοι είναι οι δέκα Ρώσοι στρατιώτες

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο 33χρονος δεκανέα Andrei Bizyaev, ο οποίος είναι μέλος του «Κόκκινου Στρατού» την τελευταία δεκαετία. Με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά κατάγεται από το Khabarovsk της ανατολικής Ουκρανίας. Το δεύτερο πρόσωπο που κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές είναι ο 24χρονος Sergei Peskarev. Πρόκειται για στρατιώτη της 64ης ταξιαρχίας ενώ μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021 εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ. Τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν ένας από τους χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες που εισέβαλλαν στην Ουκρανία.

Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ο 27χρονος δεκανέας Dmitry Sergienko, ο οποίος έζησε στη νοτιοδυτική Ρωσία, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Ο τέταρτος Ρώσος ονομάζεται Grigory Narshkin. Πρόκειται για 30χρονο στρατιώτη της 64ης ταξιαρχίας ο οποίος είναι αθλητής και έχει καταγωγή από τα ανατολικά της Ρωσίας.

Το πέμπτο πρόσωπο που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου είναι ο 25χρονος λοχίας Nikita Akimov. Είναι παντρεμένος με παιδιά ενώ έχει αναρτήσει στα social media εικόνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο… έκτος της παρέας είναι ο 24χρονος δεκανέας Mikhail Kashin, ο οποίος κατάγεται από το Βοτκινσκ της δυτικής Ρωσίας. Είναι παντρεμένος και έχει πολλές αδερφές.

Το έβδομο πρόσωπο είναι ο 24χρονος στρατιώτης Vasily Knyazev. Προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια στο Yoshkar-Ola, στη δυτική Ρωσία. Εντάχθηκε στο στρατό κατευθείαν μετά το σχολείο και δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook από το σημείο που βρισκόταν η 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο όγδος κατηγορούμενος είναι ο 24χρονος στρατιώτης Άλμπερτ Ραντνάεφ. Κατετάγη στον στρατό μόλις τέλειωσε το σχολείο ενώ και ο πατέρας του φέρεται να είναι στρατιώτης στον ρωσικό στρατό. Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν και αυτός συμμετέχει στη ρωσική εισβολή.

Ο 24χρονος λοχίας Vyacheslav Lavrentyev, είναι ο ένατος κατηγορούμενος. Προτού ξεκινήσει να πολεμάει στην Ουκρανία εργαζόταν ως πυροσβέστης, ενώ ο δέκατος κατηγορούμενος είναι ο 26χρονος δεκανέας Semyon Maltsev. Πρόκειται για χορευτή ο οποίος κατάγεται από την ανατολική Ρωσία. Σταμάτησε να εργάζεται όταν ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία.

Δεκανέας Andrei Bizyaev
Δεκανέας Dmitry Sergienko
Στρατιώτης Grigory Naryshkin
Λοχίας Nikita Akimov
Δεκανέας Mikhail Kashin
Στρατιώτης Vasily Knyazev
Στρατιώτης Albert Radnaev
Λοχίας Vyacheslav Lavrentyev
Δεκανέας Semyon Maltsev