Ρωσία: Ο Πούτιν κάνει επίδειξη δύναμης – Πρόβα παρέλασης με τα πυρηνικά στους δρόμους της Μόσχας

29 Απριλίου 2022, 13:00 GER

Η 9η Μαΐου είναι μια μεγάλη μέρα για τη Ρωσία: είναι η επέτειος της νίκης επί των Ναζί. Φέτος συμπληρώνονται 77 χρόνια από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως όλοι πιστεύουν, θέλει να τη γιορτάσει με μια σημαντική νίκη στον πόλεμο που ξεκίνησε εκείνος, στην Ουκρανία.

Κάθε χρόνο, στη Μόσχα γίνεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον «Μεγάλο Στρατιωτικό Πόλεμο». Οι πρόβες ξεκίνησαν ήδη και το γεγονός πως στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ρωσίας εμφανίστηκαν και πυρηνικά που διαθέτει η Ρωσία, όλοι το εξέλαβαν ως επίδειξη μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς η απειλή για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία έχει πολλάκις χρησιμοποιηθεί από το Κρεμλίνο.

Η πρώτη από τις πρόβες για τη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τα είχε όλα: στρατιώτες, τανκς, μηχανοκίνητες φάλαγγες και φυσικά τα… πυρηνικά.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ήδη κυκλοφορήσει είναι χαρακτηριστικά των όσων έγιναν στη Μόσχα το βράδυ της Πέμπτης (28.04.2022).