Σάντσεθ και Σολτς «ανέστησαν» τον αγώγο MidCat.

Ενα έργο που θα συνδέσει την Ιβηρική με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά είχε διακοπεί το 2019 για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και ο καγκελάριος της Γερμανίας, ύστερα από μια συνάντηση που μοιάζει να δημιουργεί έναν νέο άξονα στην ΕΕ, συμπληρωματικό του γαλλογερμανικού.

Για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου MidCAt από την Ισπανία στη Γαλλία ως το 2025 δεσμεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, οι οποίοι εξέφρασαν εξάλλου την προσήλωσή τους στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την εξασφάλιση «προσιτής ενέργειας».

Οι δύο ηγέτες –σοσιαλδημοκράτες αμφότεροι– επαναβεβαίωσαν ακόμη ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία. Στο πλαίσιο των κοινών διαβουλεύσεων των κυβερνήσεων Ισπανίας και Γερμανίας στην πόλη Λα Κορούνια, των πρώτων μετά το 2013, ο Oλαφ Σολτς και ο Πέδρο Σάντσεθ τόνισαν την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο για τον αγωγό MidCat (συντομογραφία του Midi-Catalonia), το οποίο είχε διακοπεί το 2019, λόγω των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του περιορισμένου τότε οικονομικού συμφέροντος.

«Υποστηρίζω σθεναρά την δημιουργία αυτής της σύνδεσης» είπε ο Σολτς, επισημαίνοντας ότι μελλοντικά μέσω του ίδιου αγωγού θα μπορεί με μεταφερθεί επίσης υδρογόνο. «Θέλουμε το έργο να υλοποιηθεί με (…) τη συνεργασία της Γαλλίας», συνέχισε ο καγκελάριος και, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι το Παρίσι δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου, ανέφερε ότι δεν έχει σχηματίσει τέτοια εντύπωση. «Δεν έχουμε την εντύπωση ότι έχει αποκλειστεί.

Κάποιες συνδέσεις μπορεί να μην είναι αρχικά συμφέρουσες, αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε τέτοιες», εξήγησε ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος συναντήθηκε με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μόλις τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Από την πλευρά του, ο Πέδρο Σάντσεθ σημείωσε ότι είναι «μεγάλη αντίφαση» η Ισπανία και η Πορτογαλία να είναι «ενεργειακό νησί», αναφερόμενος στους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) που υπάρχουν στη χώρα του μεν, αλλά είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω έλλειψης αγωγών.

«Για αυτό η Ιβηρική Χερσόνησος ζητά να συνδεθεί με την Ευρώπη. Θα ήταν καλό για τη Γαλλία, καλό για τη Γερμανία, καλό για την Ευρώπη. Θα καθησύχαζε όλους τους Ευρωπαίους ενόψει μιας κατάστασης, καθώς θα υπήρχαν περισσότερες εναλλακτικές πηγές ενέργειας», πρόσθεσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Ο αγωγός MidCat θα διασχίζει τα Πυρηναία, από τη Βαρκελώνη έως τη σύνδεση με το γαλλικό δίκτυο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Το φυσικό αέριο που θα ρέει βορείως μέσω του αγωγού θα μπορούσε να προέρχεται από την Ισπανία και την Πορτογαλία, από διαφορετικές πηγές, καθώς οι δύο χώρες διαθέτουν συνολικά επτά τερματικούς σταθμούς ΥΦΑ. Επιπλέον, υπάρχουν δύο αγωγοί προς την Αλγερία.

Ο αγωγός έχει ολοκληρωθεί ως σημείο που απέχει 106 χιλιόμετρα πριν από τα σύνορα της Ισπανίας. Ωστόσο, λείπουν 120 χιλιόμετρα από την πλευρά της Γαλλίας. Αναφερόμενοι στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών της ενέργειας, οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. «Η διασφάλιση προσιτής ενέργειας είναι πάρα πολύ σημαντικό μέλημα των δύο κυβερνήσεών μας», διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς, ενώ ο Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την «πλήρη συμπάθεια και κατανόησή» του για την κατάσταση στη Γερμανία.

«Σεβόμαστε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης (σγια εθνικά μέτρα στήριξης ιδιωτών και επιχειρήσεων, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις στην ΕΕ). Πρέπει να έχουμε κατανόηση για την κατάσταση στη Γερμανία, που βλέπει την οικονομία της, τη βιομηχανία της και τα γερμανικά σπίτια να πλήττονται περισσότερο από τον πόλεμο», συνέχισε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Το Βερολίνο περιόρισε σε χρόνο ρεκόρ την εξάρτησή του από τις ρωσικές πηγές ενέργειας και «λόγω του μεγέθους της γερμανικής οικονομίας, όλοι στην Ευρώπη έχουν συμφέρον να τα πάει καλά η Γερμανία», τόνισε, ενώ επισήμανε επίσης ότι η Ευρώπη, μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού, διδάχθηκε ότι στις κρίσεις είναι εξίσου σημαντικές οι εθνικές και οι ευρωπαϊκές απαντήσεις.

Ο Ολαφ Σολτς υπερασπίστηκε τα μέτρα της κυβέρνησής του –κυρίως το σχέδιο στήριξης ύψους 200 δισ. ευρώ– επισημαίνοντας ότι και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες, ενώ παρέπεμψε στην απόφαση του Βερολίνου για επέκταση των αγωγών και εγκατάσταση τερματικών σταθμών ΥΦΑ, προκειμένου, όπως είπε, να διασφαλιστεί όχι μόνο ο γερμανικός, αλλά και ο ευρωπαϊκός ενεργειακός εφοδιασμός. «Αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος της γερμανικής οικονομίας, το σχέδιο του Βερολίνου είναι ανάλογο με τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε άλλες χώρες», επέμεινε.