Σαν τανκς με αλεξίσφαιρα τζάμια: Το υπερπολυτελές αμάξι που προστατεύει τον Μητσοτάκη, κοστίζει μία περιουσία

Ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις μετακινήσεις του στις προεκλογικές του εμφανίσεις.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών πυκνώνουν όπως και δημόσιες εμφανίσεις τους.

Για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το όχημα που καλείται να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή είναι μία μαύρη θωρακισμένη BMW X5.

Η BMW είναι θωρακισμένη και… στημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια στον Πρωθυπουργό. Είναι ένα αυτοκίνητο που προστατεύει, όπως έχουν όλοι πολιτικοί ηγέτες των χωρών του κόσμου…

Η αξία ενός θωρακισμένου οχήματος της BMW είναι διπλάσια και τριπλάσια από τα κανονικά οχήματα της. Αρά σκεφτήκατε ότι ένα νέο απλό μοντέλο BMW X5 κοστίζει λιανική 102.650 ευρώ  αρά η θωρακισμένη έκδοση ανάλογα με τις ανέσεις φτάνει τα 200.000 ως και 300.000 ευρώ

Παράλληλα οι δυνατότητές της είναι κορυφαίες σε ό,τι αφορά την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, έχοντας όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το SUV είναι άνετο και διαθέτει πλήρη ψηφιακή διασύνδεση στους επιβάτες του.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά που έχει το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο BMW είναι ένα μοντέλο του 2013 και διαθέτει ενισχυμένο πλαίσιο, με τις επιφάνειες του αμαξώματος και τα τζάμια ασφαλείας να μπορούν να αντέξουν ακόμα και επίθεση με βαριά όπλα, σε αντίθεση με τις συμβατικές X5.

Λόγω αυτού, η BMW X5 Security Plus ζυγίζει αρκετά περισσότερο από μια συμβατική X5, αν και η BMW αποφεύγει να ανακοινώσει ακριβώς το πόσο. Παρόλα αυτά, η ανάρτηση, τα φρένα και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας είναι εξελιγμένα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Επιπλέον, ο κινητήρας V8 TwinPower των 450 ίππων και 650 Nm που βρίσκεται κάτω από το καπό, δε δυσκολεύεται να την κινήσει αξιοπρεπώς.

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε την θηριώδηεθωρακισμένη Χ5 στην μεγάλη συγκέντρωση στην Πετρούπολη, όπου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου και μίλησε και για το πρόγραμμα του κόμματός του για την επόμενη τετραετία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες αλλά αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Και υπενθύμισε στο πολυπληθές κοινό ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στη Δυτική Αττική, από όπου ξεκινά και πάλι την πορεία «για να γίνει πράξη το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα, να οδηγήσουμε τη χώρας μας πιο μπροστά όπως της αξίζει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει και άλλες επιλεγμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην ευρύτερη Αττική, πάντα στο πίσω κάθισμα της θωρακισμένης BMW X5.