Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Κίνα: Συγκλονιστικό βίντεο από παιδικό σταθμό

Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την επαρχία Σετσουάν. Ένας παιδικός σταθμός κλυδωνίζεται συθέμελα από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Οι δασκάλες του παιδικού σταθμού, ωστόσο, επιδεικνύουν την απαιτούμενη ψυχραιμία, σηκώνουν τα παιδιάκια από τα κρεβάτια τους, τα βάζουν σε σειρά, κι εκκενώνουν το κτήριο.

Οι στιγμές είναι πράγματι τρομακτικές, αλλά τα σωστά αντανακλαστικά και αντιδράσεις αυτών των γυναικών έχει τη μεγαλύτερη αξία σε αυτές τις εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας.

Δείτε τη στιγμή που ο σεισμός χτυπάει τον παιδικό σταθμό:

Στους 46 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Συνολικά 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών Ρίχτερ έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα τη Δευτέρα (5/9), σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τη δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV.

Οι αρχές της πόλης Γιαάν, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, έκαναν λόγο για 17 νεκρούς. Στη γειτονική περιφέρεια Γκαρτσέ τα θύματα είναι 29.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης πολλές ζημιές σε σπίτια και πλήθος περιοχών έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Οι γραμμές τηλεπικοινωνιών σε περιοχές όπου ζουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι αποκόπηκαν στην επαρχία Σετσουάν και ορισμένοι δρόμοι αποκλείστηκαν, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ενώ οι δονήσεις ανάγκασαν ορισμένους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής να τεθούν εκτός λειτουργίας σε Γκαρζέ και Γιαάν.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Λούντινγκ σε βάθος 10 μιλίων, ανακοίνωσε το Κέντρο Σεισμών Δικτύων της Κίνας. Τέσσερις από τους νεκρούς βρίσκονταν στο Λούντινγκ.

Συνολικά 39.000 άνθρωποι ζουν σε απόσταση 12 μιλίων από το επίκεντρο και 1,55 εκατομμυρίου σε απόσταση 62 μιλίων. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε «περισσότερους από 30 νεκρούς», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε την περιοχή από το 2017, ο οποίος έγινε αισθητός εκατοντάδες μίλια μακριά, στις πόλεις Σιάν και Τσανγκσά.