Σε κακή κατάσταση η Αθηνά Ωνάση: Έτσι έχασε την περιουσία της, μόνο τόσα χρήματα της έχουν απομείνει

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε μια αμύθητη περιουσία από τον παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά όπως φαίνεται πλέον έχει μειωθεί αισθητά.

Ποια είναι η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση

Η ίδια φέρεται να κληρονόμησε σχεδόν 2,3 δισ. δολάρια, αλλά έχει χάσει ήδη αρκετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη πλούσια.

Ειδικότερα, η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε ακίνητα αξίας 1/2 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις στις ΗΠΑ αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις στη Λατινική Αμερική αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, επενδύσεις εταιρειών ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων και άγνωστο ποσό που βρίσκεται σε τράπεζες της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα celebritynetworth, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση όλων των διασήμων σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζει πως η περιουσία της χρυσής κληρονόμου σήμερα φτάνει στο 1 δισ. δολάρια, δηλαδή έχει χάσει περισσότερα από τα μισά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Ωνάση είχε σχέση με τον Βραζιλιάνο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο και είχε αγοράσει τότε ένα σπίτι αξίας 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, 10.600 τετραγωνικών μέτρων, στο Σάο Πάολο για να μείνουν μαζί.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2005 και χώρισαν το 2016, καθώς την απάτησε και φέρεται να της ζήτησε 11 εκατομμύρια ευρώ, με βάση το προγαμιαίο συμβόλαιό τους και 350.000 ευρώ για διατροφή, πληρωμή για τις κοινοπραξίες, καθώς και για την επιμέλεια των αλόγων τους, συνολικής αξίας 400.000.000 δολαρίων.

Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε στα τέλη του 2017, με τον Αλβάρο να μην παίρνει τίποτα σχεδόν.

Το 2013, η Αθηνά Ωνάση πούλησε και τον Σκορπιό, που βρίσκεται στο Ιόνιο, στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Ekaterina Rybolovleva, ενώ το 2014, πλήρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια για μια φάρμα αλόγων στο Wellington της Φλόριντα.

Η μητέρα της Αθηνάς Ωνάση, Χριστίνα, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση και το υπόλοιπο 45% της περιουσίας -εκτός από τη μερίδα της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, των 26 εκατομμυρίων δολαρίων- κληροδοτήθηκε στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το οποίο ιδρύθηκε προς τιμήν του γιου του Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε πεθάνει από τραυματισμούς που υπέστη όταν κατέπεσε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, λίγο μετά την απογείωσή του, το 1973.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Χριστίνα Ωνάση δεν εμπιστευόταν πλήρως τον Τιερί Ρουσέλ, η οικογένεια κανόνισε να ελέγχεται η περιουσία Ωνάση από ένα διοικητικό συμβούλιο, έως ότου η Αθηνά συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία.

Η Χριστίνα διόρισε ως διαχειριστές τον Παύλο Ιωαννίδη, τον Θόδωρο Γαβριηλίδη, τον Στέλιο Παπαδημητρίου και τον Απόστολο Ζάμπελα.

Η Αθηνά Ωνάση αρνήθηκε να γίνει πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος

Η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς όταν έγινε 18 ετών και αφού έκλεισε τα 21 της χρόνια, οι δικηγόροι της προσπάθησαν να την ορίσουν πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, αλλά μάταια.

Ο τότε πρόεδρος του Ιδρύματος, Στέλιος Παπαδημητρίου, είχε επισημάνει «αυτό είναι το πιο σημαντικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να το παραδώσουμε σε κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας, τη γλώσσα μας ή τις κοινές μας εμπειρίες και που δεν πήγε ποτέ στο κολέγιο ή δεν δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή της. Δεν θα θέλαμε τίποτα περισσότερο από το να γίνει πρόεδρος του ιδρύματος ένας απόγονος του Ωνάση, αλλά τα προσόντα της Αθηνάς για τη δουλειά είναι μηδενικά».


https://player.glomex.com/integration/1.943.0/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-ckc701o2sb6x&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fse-kaki-katastasi-i-athina-onasi-etsi-echase-tin-perioysia-tis-mono-tosa-chrimata-tis-echoyn-apomeinei%2F