Σκάνδαλο Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση του Κατάρ

Ανακοίνωση της αντιπροσωπείας του Κατάρ στην ΕΕ, για το σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Δύο μέρες αφότου άρχισε να ξεσκεπάζεται το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήρθε η αντίδραση του Κατάρ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (11/12) η αντιπροσωπείας του Κατάρ στην ΕΕ, κάνει λόγο για «αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη» σύνδεση της χώρας με την υπόθεση.

«Το Κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σύνδεσής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Κάθε σύνδεση της καταριανής κυβέρνησης με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη» αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «το Κράτος του Κατάρ λειτουργεί πλήρως συμμορφωμένο με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς».

Να θυμίσουμε ότι το σκάνδαλο «έσπασε» την περασμένη Παρασκευή. Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση εντός αυτού του οργάνου.