Σκύλος σαν τον «Χάτσικο» στο Πήλιο: Στεκόταν ακίνητος δίπλα στο νεκρό ιδιοκτήτη του τρεις ημέρες

Μία τρυφερή ιστορία που θυμίζει την ταινία «Χάτσικο» εκτιλύχθηκε στη Μαγνησία. Η ιστορία αφορά τον Ευτύχα, έναν άνδρα από το Πακιστάν, που ήρθε στον Πλατανιά Πηλίου πριν 20 χρόνια και κανείς δεν γνώριζε το πραγματικό του όνομα.

Ο 60χρονος έβγαζε τα προς το ζην σαν εργάτης γης με μεροκάματα σε διάφορες δουλειές. Η μοναδική του παρέα ήταν το σκυλί του, που του κράτησε συντροφιά τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στην Ελλάδα.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες, ο Ευτύχας δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής, αλλά τον αναζήτησε για δουλειά ένας εργάτης.

Πήγε στο χωριό του Πηλίου, χτυπούσε την πόρτα αλλά δεν του άνοιγε κανείς. Τον κάλεσε στο τηλέφωνο και άκουσε τον χτύπο του κινητού μέσα από το σπίτι. Ανησύχησε και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα βρήκαν τον Ευτύχα πεσμένο στο πάτωμα και το κυνηγόσκυλο πάνω στο άψυχο σώμα, βουβό και ακίνητο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο Σταμάτης Παπαδήμος που κατάγεται από τον Πλατανιά, ανέφερε για τον 60χρονο εργάτη πως: «Φθάνοντας χθες το απόγευμα στον Πλατανιά έμαθα ότι ο Ευτύχας μας “άφησε”. Ήταν 3 ημέρες άφαντος, μου είπαν, αλλά που να πάει το μυαλό των ανθρώπων ότι είχε πάθει κακό… Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού. Η αιτία θανάτου θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση γιατί ο Ευτύχας “ταξίδεψε” για τη Λάρισα μέσα σε ένα μπλε σάκο.

Θα φροντίσουμε το σκυλάκι του, τον μοναδικό μάλλον πραγματικό φίλο που αφήνει πίσω του… Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα σου – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα… Πενθούσε τον πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου που έμενε ο φίλος του».

Την κηδεία του, όπως έγινε γνωστό, θα αναλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.