Σοκ: Διακεκριμένος καθηγητής που ζητάει να αυτοκτονήσουν μαζικά οι ηλικιωμένοι!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εξωφρενικές δηλώσεις ενός επίκουρου καθηγητή οικονομικών στο διαβόητο Πανεπιστήμιο του Yale, με αφορμή το φαινόμενο της της γερασμένης κοινωνίας της Ιαπωνίας.

Ο καθηγητής Γιουσούκε Ναρίτα, ηλικίας 37 ετών, πρότεινε ως λύση την… μαζική αυτοκτονία των ηλικιωμένων, επικαλούμενος μάλιστα το Seppuku, μια μορφή τελετουργικής αυτοκτονίας των Σαμουράι.

«Να γίνει η ευθανασία υποχρεωτική» δήλωσε ο ευθαρσώς ο Ναρίτα κάνοντας αναφορά στο λεγόμενο Σεπούκου ή αλλιώς γνωστό ως «χαρακίρι», σύμφωνα με το οποίο ο Σαμουράι που είχε ατιμωθεί, ή ηττηθεί, έμπηγε ένα σπαθί στην κοιλιά του.

«Δεν είναι προϊόν μιας αφηρημένης ερμηνείας. Στην Ιαπωνία οι ίδιοι άνθρωποι για πάρα πολλά χρόνια διαφεντεύουν το χώρο των επιχειρήσεων, των media και της πολιτικής» επέμεινε ο 37χρονος καθηγητής προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με τους Times, η άποψή του έκανε τον γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει οργή, ενώ κάνει λόγο για άνθρωπο που διαθέτει περισσή αυτοπεποίθηση και θάρρος, σε σημείο που να βάζει στο τραπέζι την υποχρεωτική ευθανασία.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, στην Ιαπωνία τέτοιους είδους συζητήσεις δεν προκαλούν έκπληξη. Ο αρθρογράφος Μασάτο Φουχισάκι έγραψε πρόσφατα ότι η κοινωνική πρόνοια στους ηλικιωμένους θα πρέπει να διακοπεί ενώ πριν από περίπου μία δεκαετία ο Υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο είχε ισχυριστεί ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να βιαστούν να πεθάνουν.