Σοκ: Ο Μεντβέντεφ έδειξε χάρτη με τα νέα σύνορα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία! (Φωτο)

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η ανάρτηση του αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην Προέδρου της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δημοσίευσε στο Telegram χάρτες που απεικονίζουν την εκτίμησή του για την τύχη των εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ουκρανία όταν η ρωσική επιχείρηση ολοκληρώσει τον στόχο της θα περιορίζεται στο Κίεβο και στις γύρω περιοχές.

Στις 27 Ιουλίου, ο Μεντβέντεφ μοιράστηκε δύο χάρτες σε μια ανάρτηση στο Telegram, ο πρώτος από τους οποίους δείχνει το ουκρανικό έδαφος πριν από την ουκρανική κρίση του 2014, το οποίο περιλαμβάνει την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Στο μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, κατεστραμμένου από ψυχοτρόπες ουσίες, έτσι θα μοιάζει ο χάρτης του λαμπρού μέλλοντος της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ για τον πρώτο χάρτη στην ανάρτησή του στο Telegram.

Ο πρώτος χάρτης που ανήρτησε ο Μεντβέντεφ

Ο δεύτερος χάρτης έδειχνε την επικράτεια της Ουκρανίας να περιορίζεται στο Κίεβο και σε μια μικρή περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, ενώ επτά περιοχές στα δυτικά έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία και τρεις στα νοτιοδυτικά από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Η υπόλοιπη χώρα έχει απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία.

Ο δεύτερος χάρτης που ανήρτησε ο Μεντβέντεφ

Όπως απεικονίζεται στον χάρτη, οι επτά περιοχές που προσαρτήθηκαν από την Πολωνία περιλαμβάνουν τις περιοχές Lviv, Lutsk, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Rivne, Khmelnytskyi και Zhytomyr. Η Ρουμανία απεικονίζεται να έχει προσαρτήσει δύο περιοχές, συγκεκριμένα, το Chernivtsi και τη Vinnytsia, και η Ουγγαρία απεικονίζεται να έχει προσαρτήσει το Uzzhorod.

«Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», είπε για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον αναλυτή.

Η στάση της Ρουμανίας
Η Ρουμανία απορρίπτει την προσέγγιση του Μεντβέντεφ, με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της που μιλά για «χάρτη που αποδίδει στη Ρουμανία φανταστικά εδάφη της Ουκρανίας» και προσθέτει «τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο ενισχύθηκε μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας».