Σοκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών στη Γιουβέντους

Η Γιουβέντους τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών στο πρωτάθλημα της Serie A για …ψευδή λογιστικά στοιχεία, όπως από την Ποδοσφαιρική Oμοσπονδία της Ιταλίας.

Στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, η Γιουβέντους δήλωσε ότι 23 παίκτες συμφώνησαν να μειώσουν το μισθό τους για τέσσερις μήνες προκειμένου να βοηθήσουν τον σύλλογο να ξεπεράσει την κρίση, αλλά οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι παίκτες παραιτήθηκαν μόνο από τον μισθό ενός μήνα.

Οι εισαγγελείς του Τορίνο φέρεται, επίσης, να ανακάλυψαν περισσότερες υποτιθέμενες μυστικές πληρωμές προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πλέον δεν ανήκει στην ομάδα, αλλά αυτές δεν αναφέρθηκαν από τη Γιουβέντους.

Η ποινή αυτή επί της ουσίας τελειώνει όποιες πιθανότητες του συλλόγου να παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Με 20 παιχνίδια να απομένουν για τη φετινή σεζόν, η Γιουβέντους ήταν τρίτη στη Serie A, 10 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου πλέον βρίσκεται στη 10η θέση με 22 βαθμούς, δηλαδή 12 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν.