Στα χέρια των Ρώσων η Μαριούπολη- Ο δήμαρχος καλεί για ολική εκκένωση της πόλης

Οδήμαρχος της Μαριούπολης είπε σήμερα, Δευτέρα (28/3) σύμφωνα με το CNN, πως η Μαριούπολη βρίσκεται πλέον «στα χέρια των κατακτητών», έπειτα από μία σκληρή πολιορκία πολλών ημερών, κατά την οποία η πόλη «ισοπεδώθηκε» από τους ρωσικούς βομβαρδιμούς. Οι επιθέσεις έχουν αφήσει πίσω τους συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες, ενώ έχουν εκτοπίσει επίσης μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, κάλεσε για μια πλήρη εκκένωση της πόλης, την ώρα που Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν τις ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές να πλησιάσουν ή να εξέλθουν με ασφάλεια από την πόλη.

Η Μαριούπολη είχε πληθυσμό 400.000 κατοίκων πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο, σήμερα έχουν παραμείνει περίπου 160.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχει νερό, ρεύμα, θέρμανση – και είναι πολύ τρομακτικό», είπε ο δήμαρχος.

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνάμεών μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μποϊτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση της Ουκρανίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN. «Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών σήμερα», προσέθεσε.