Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού που βiαζε τη 14χρονη στη Λέσβο

Κανένας δικηγόρος στη Λέσβο δεν δέχθηκε να τον υπερασπιστεί
Με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού και προπονητή βόλεϊ που βίαζε το 14χρονο κορίτσι στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον 53χρονο Ευστράτιο Μυρογιάννη, του Ευάγγελου και της Μαρίνας, που έχει γεννηθεί στον Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος ζήτησε σήμερα και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Μάλιστα παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο Αθηνών, αφού ο δικηγόρος της Μυτιλήνης που είχε διορίσει παραιτήθηκε χθες το μεσημέρι και κανένας άλλος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο με τη μητέρα της κοπέλας να ξεσπά προσπαθώντας να κινηθεί προς το μέρος του δράστη που βίασε το σώμα και την ψυχή του παιδιού της: «Αφήστε με», «το μωρό μου», «το μωρό μου τι σου’ κανε γ@μ@ το μπελά μου», «τι σου ‘κανε παιδεραστή» ούρλιαζε απεγνωσμένη η μητέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές Αρχές ζήτησαν από την Εισαγγελία ολική άρση του απορρήτου για το σύνολο των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στο σπίτι του αστυνομικού-προπονητή. Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, τάμπλετ και usb θα μπουν στο μικροσκόπιο των αρχών, ενώ θα ερευνηθούν οι συνομιλίες του στα e-mail και τα social media, προκειμένου να εξεταστεί αν ο δράστης συνομιλούσε και με άλλα κορίτσια μέσω ψεύτικων προφίλ. Επιπλέον, θα ερευνηθεί τι έκανε ο αστυνομικός με τα ροζ βίντεο που είχε στην κατοχή του.

Τι κατέθεσε συμμαθήτρια της 14χρονης
Σημειώνεται ότι μια συμμαθήτρια του 14χρονου κοριτσιού κατέθεσε την δική της εμπειρία στους αστυνομικούς: «Ενώ ήμασταν οι δυο μας στο αυτοκίνητό του, μου έσφιξε το μηρό και μου είπε ‘άντε καληνύχτα τώρα’, συμβάν που με έκανε να αισθανθώ άβολα. Δεν έδωσα έκταση γιατί συχνά όταν μιλούσε στα κορίτσια της ομάδας και ήθελε να τα παρηγορήσει τα ‘χάιδευε στα μπράτσα ή στους μηρούς» είπε η ανήλικη.