Στο νοσοκομείο Παίδων η 12χρονη και τα ανήλικα αδέλφια της – Είχε να πάει σχολείο από το Πάσχα

Στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται η 12χρονη και τα αδέρφια της με τους γιατρούς να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την ψυχική τους ηρεμία.

Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους εμπλέκονται.

Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, εδώ και μερικά 24ωρα οι γιατροί προσπαθούν με κάθε μέσο να απαλύνουν τον πόνο που βιώνουν τόσο η 12χρονη, όσο και τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, μιας και έχει συλληφθεί και η 37χρονη μητέρα τους.

Στήριγμα η 19χρονη αδελφή

Τη φροντίδα και την προστασία των έξι ανήλικων παιδιών της οικογένειας, που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από εισαγγελική παραγγελία έχει αναλάβει η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας.

Ένα 19χρονο κορίτσι, που πέρα από τις σπουδές του θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο της προστάτιδας της οικογένειας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το 19χρονο ενσαρκώνει έναν ρόλο γονεϊκότητας. Αναλαμβάνει έναν ρόλο παρένθετου γονέα» σχολίασε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.

Η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας μαζί με τα 5 ανήλικα αδέλφια της προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Το σοκ είναι μεγάλο καθώς μέσα σε μια μέρα και οι δυο γονείς τους συνελήφθησαν για άλλους λόγους ο καθένας.

«Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται σε αγωνία για το τι θα συμβεί. Όλες οι ισορροπίες της οικογένειας έχουν διαρραγεί. Τα παιδιά είναι σε σοκ» αναφέρει η παιδοψυχολόγος.

Πλέον όλα τα παιδιά βρίσκονται μαζί σε ένα θάλαμο του νοσοκομείου, περιποιημένα. Με την 19χρονη αδελφή να τα αγκαλιάζει και να τα φιλάει και τους γιατρούς από πάνω. Η 19χρονη άγρυπνος φύλακας άγγελος βρίσκεται δίπλα στα αδέλφια της νυχθημερόν ενώ τις ελάχιστες ώρες που φεύγει για να ξεκουραστεί αναλαμβάνει η γιαγιά των παιδιών.

Σε άσχημη κατάσταση η 12χρονη

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 12χρονη δεν είναι καλή. Αυτό παράλληλα, δεν επιτρέπει στις Αρχές να την υποβάλλουν και σε συμπληρωματικές καταθέσεις για το τι γνώριζε τελικά η 37χρονη μητέρα της.

«Έχει να κάνει με τον επανατραυματισμό. Και δεν είναι οξύς μια φορά είναι επαναλαμβανόμενος» εξηγεί η κ. Μπογιατζή.

Από πάνω τους όλοι οι γιατροί

Συνολικά στο «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία. Στην κλινική μάλιστα στην οποία βρίσκεται η 12χρονη και τα 5 αδέλφια της, υπάρχουν ακόμη 15 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

«Μίλησα με συναδέλφους και επισκέφτηκα την κλινική. Η φροντίδα είναι άριστη με τους γιατρούς να κάνουν όσα είναι δυνατόν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μεγαλύτερο αγόρι της οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας βρίσκεται στο σπίτι συγγενικού του προσώπου.

Από πέρυσι το Πάσχα είχε να πάει σχολείο

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη ζωή που έκανε η οικογένεια στα Σεπόλια.

Οι πληροφορίες θέλουν το κακοποιημένο 12χρονο κορίτσι που ως πέρυσι πήγαινε στο δημοτικό, να λείπει συστηματικά από τα μαθήματα εν γνώσει της μητέρας της.

Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον της οικογένειας, από το σχολείο τηλεφωνούσαν στη μητέρα και την ρωτούσαν πού είναι το παιδί με εκείνη να προφασίζεται αδιαθεσία του.

«Είναι απόλυτα τοξικό περιβάλλον. Δεν αναπτύσσονται παιδιά σε περιβάλλον που δεν έχει καμία ασφάλεια σε κανένα επίπεδο. Και θα τολμήσω να πω ότι η ανάπτυξη έχει μπει σε καταστολή» λέει η παιδοψυχολόγος.

Πλέον ερευνάται για το κατά πόσο είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές, η πρόνοια και γενικότερα οι αρμόδιοι φορείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα 8 παιδιά.