Στο «φως» νέος διάλογος του σταθμάρχη με συνάδελφό του! «Έχω σύγκρουση»-«Τι έκανες;»-«Δεν ξέρω που έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μια νέα αποκαλυπτική συνομιλία του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας με συνάδελφό του ήρθε στη δημοσιότητα και πρόκειται για τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος σταθμάρχης Λάρισας σε συνάδελφο του, όταν πληροφορήθηκε για τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το STAR, οι διάλογοι μετά τη σύγκρουση ήταν οι εξής:

«Έχω σύγκρουση», φέρεται να λέει ο σταθμάρχης Λάρισας στον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος του είπε «Τι έκανες;», με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απαντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.

Όλες αυτές οι αναφορές φυσικά θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας βρίσκεται ο κατηγορούμενος σταθμάρχης, το λάθος του οποίου σε συνδυασμό με τις χρόνιες ελλείψεις της πολιτείας σε μέτρα ασφαλείας για τον σιδηρόδρομο, οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο…

«Την πάτησα» είπε ο σταθμάρχης σε συνάδελφό του όταν έμαθε ότι αυξάνονται οι νεκροί στα Τέμπη

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

Όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και είπε ότι «την πάτησα», προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος.

Σε αργία ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ που τοποθέτησε τον σταθμάρχη

Νωρίτερα, άλλωστε, έγινε γνωστό ότι τέθηκε σε αργία ο Επιθεωρητής μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη  για υπηρεσία στον σταθμό Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα,  από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος  του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.