Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή, που τρομοκρατημένος ο Ζελένσκι ανακοινώνει στον «άφωνο» Μακρόν ότι οι Ρώσοι μπήκαν στην Ουκρανία! «Εσένα θα σε ακούσει, πες του να σταματήσει!»

Σε ένα ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, από το γαλλικό κανάλι France 2, περιλαμβάνονται τα πλάνα από την στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος ενημερώνεται από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την μεγάλης κλίμακας ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένας πρόεδρος, η Ευρώπη και ο πόλεμος» (Un president, l’Europe et la guerre), κυκλοφόρησε λίγο πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Μακρόν εξασφάλισε για άλλη μια φορά την προεδρία της χώρας.

Στο παρακάτων στιγμιότυπο, αποτυπώνεται η συνομιλία που είχε ο Μακρόν με τον Ζελένσκι το πρωινό της εισβολής. Ο Μακρόν ρωτάει με δυσπιστία τον ουκρανό ομόλογό του: «Θες να μου πεις ότι έχουν στείλει δυνάμεις παντού; Ακόμα και στο Κίεβο;», με τον Ζελένσκι να του απαντάει καταφατικά.

«Είναι παντού. Από το Κίεβο μέχρι την Οδησσό. Έρχονται και από την Λευκορωσία. Γίνονται μάχες σε όλα τα ουκρανικά εδάφη», λέει ο Ζελένσκι. «Είναι αδιανόητο. Δεν είναι το ίδιο με το 2014, είναι πολύ χειρότερα», συνεχίζει ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στην ξαφνική και παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Έντρομος ο Γάλλος πρόεδρος, όπως φαίνεται στο βίντεο ακούει αυτά που του λέει ο Ουκρανός πρόεδρος χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει. «Είναι ξεκάθαρο. Αυτό είναι πόλεμος. Ολοκληρωτικός πόλεμος», συνεχίζει ο Ζελένσκι.

Οι μόνες λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του Γάλλου προέδρου είναι «Ναι…Εντάξει». Στο καταγεγραμμένο στιγμιότυπο ο Εμανουέλ Μακρόν είχε μείνει «άφωνος».

Ο Ζελένσκι καταλήγει να ζητάει από τον Γάλλο ομόλογό του να μιλήσει άμεσα με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και να δημιουργήσει μια συμμαχία κατά του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία και να καλέσει τον Μπάιντεν. «Πες του να σταματήσει! Εσένα θα σε ακούσει», καταλήγει το βίντεο.