Τέμπη: Ανατριχίλα και συγκίνηση από τις περιγραφές της μητέρας του «ήρωα» φοιτητή που τραυματισμένος απεγκλώβιζε επιβάτες

Ανατριχίλα και συγκίνηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας του η μητέρα του «ήρωα» φοιτητή της Σχολής Μηχανικών του εμπορικού Ναυτικού, Δημήτρη Αράπη, που παρότι τραυματισμένος και με ρίσκο της ζωής του απεγκλώβισε επιβάτες από τη μοιραία αμαξοστοιχία της σύγκρουσης στα Τέμπη.

Βίντεο…

«Με πήρε το παιδί μου και με ρώτησε “μαμά τι να κάνω; Βλέπω ανθρώπους χτυπημένους γύρω μου, ανθρώπους που ξεψυχάνε, τι να κάνω;”. Τους είπα να βρουν δρόμο διαφυγής. Το είχανε πάρει σε ένα περιπολικό μαζί με άλλα τρία παιδιά γιατί κρύωναν, ήταν χτυπημένα και σέρνονταν στα γρασίδια. Το βαγόνι το είχαν ζώσει οι φλόγες, τα τραβούσαν τα παιδιά με σχοινιά για να ανέβουν. Είχαν πέσει στο χαντάκι, για να μπορέσουν να ανέβουν».

Ο Δημήτρης Αράπης παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς του δεν εγκατέλειψε το σημείο αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει όσους περισσότερους συνεπιβάτες του μπορούσε.

Συγκεκριμένα, είχε είχε χτύπημα στον πνεύμονα, σπασμένα πλευρά και τραύματα σε όλο του το σώμα όπου στη συνέχεια χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Εξοργισμένη η μητέρα του ξέσπασε για την κίνηση της Hellenic Train να επιστρέψει το ποσό του εισιτηρίου «Εκεί φούντωσα, δεν ντράπηκαν; Δεν έχουν τσίπα να στείλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου;» τόνισε.