Τα μοναδικά εννιάδυμα του κόσμου γύρισαν σπίτι τους μετά από 19 μήνες

Τα μοναδικά εννιάδυμα του κόσμου γύρισαν σώα και αβλαβή στο σπίτι τους στο Μάλι, μετά από 19 μήνες σε νοσοκομείο και οικιακή περίθαλψη στο Μαρόκο.

Τα μωρά από την πρώτη μέρα τους στον κόσμο γράφτηκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ ως τα πιο πολλά μωρά σε μία γέννα που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Πριν τη γέννησή τους, τον Μάιο του 2021, η μαμά τους Χαλιμά Σισέ μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Μαρόκο για εξειδικευμένη περίθαλψη. Μέχρι σήμερα ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα.

Τα εννιάδυμα λίγο μετά τη γέννησή τους

Τα μωρά, πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια, γεννήθηκαν με καισαρική στις 30 εβδομάδες κύησης και ζύγιζαν μεταξύ 500 γραμμαρίων και ενός κιλού έκαστο.

Λόγω της πρόωρης γέννησής τους, υπήρχαν φόβοι για προβλήματα υγείας, όπως σηψαιμία και εγκεφαλική παράλυση, γι’αυτό και πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε διαμέρισμα όπου  λάμβαναν 24ωρη περίθαλψη από το προσωπικό του μαιευτηρίου.

Η μαμά, ο μπαμπάς και η μεγάλη αδερφή

«Έχουν όλα διαφορετικούς χαρακτήρες. Κάποια είναι ήσυχα άλλα πιο θορυβώδη και κλαίνε διαρκώς. Κάποια θέλουν αγκαλιά όλη την ώρα. Είναι όλα τους πολύ διαφορετικά που είναι πλήρως φυσιολογικό» ανέφερε ο μπαμπάς τους στα πρώτα τους γενέθλια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα μωρά έχουν γίνει διάσημα πλέον στο Μάλι και ο κόσμος «τρελαίνεται όταν τα βλέπει από κοντά».

Τα ονόματα των αγοριών είναι Mohammed VI, Oumar, Elhadji, Bah και των κοριτσιών είναι Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama and Oumou, ενώ καθένα έχει την δική του μοναδική προσωπικότητα, είπε ο πατέρας τους.

Με πληροφορίες από BBC