Τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να δουν τον Φράχτη του Έβρου

«Οι τουρίστες ακούνε συχνά και γνωρίζουν για τον φράχτη, και είναι κάτι που επιθυμούν να δουν ζωντανά», αναφέρει ξεναγός της περιοχής.

Μετά την Ακρόπολη, οι τουρίστες ίσως αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα και για τον φράκτη του Έβρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήδη οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον φράκτη, στο πλαίσιο ξενάγησής τους στο Δέλτα του Έβρου. Οι ξεναγοί μάλιστα λένε ότι οι εκδρομείς εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τον φράκτη, καθώς έχουν συνδυάσει την περιοχή με το συγκεκριμένο έργο.


https://player.glomex.com/integration/1.958.1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-csex76xvgor5&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Ftoyristes-erchontai-stin-ellada-gia-na-doyn-ton-frachti-toy-evroy%2F

«Προσωπικά έχω κάνει πολλές ξεναγήσεις στον φράχτη του Έβρου, καθώς ουσιαστικά έχει γίνει ένα ακόμη αξιοθέατο της περιοχής που μπορεί ο καθένας να δει, από τη στιγμή που υπάρχει στο πρόγραμμα η επίσκεψη και η βαρκάδα στο Δέλτα. Οι τουρίστες ακούνε συχνά και γνωρίζουν για τον φράχτη και είναι κάτι που επιθυμούν να δουν ζωντανά. Υπάρχει γενικότερα αυτή η περιέργεια, έχουν συνδυάσει τον Έβρο με το συγκεκριμένο έργο», αναφέρει στο ThessToday.gr ο ξεναγός της περιοχής, Αντώνης Ιωαννίδης.

Σίγουρα χρειάζεται ειδική άδεια από το Λιμεναρχείο και τον Στρατό για τη συγκεκριμένη διαδρομή, καθώς πρόκειται για στρατιωτική ζώνη. «Κυρίως σε ό,τι αφορά τους ξένους επισκέπτες πρέπει να δηλώσουμε την λίστα ονομάτων μία εβδομάδα νωρίτερα. Οπότε, εφόσον ο καιρός είναι καλός και έχουμε πάρει την άδεια, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την ξενάγηση», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, οι ξεναγήσεις άρχισαν έπειτα από την άρση των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τότε πραγματοποιούνται αρκετά συχνά, με τη Νο.1 επιλογή στο πρόγραμμα να είναι η βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου, που περιλαμβάνει και τον φράχτη.