Τουρκία: Βίντεο από κάμερα σε κράνος διασώστη – Η «βουτιά» σε απίστευτο λαγούμι για να σώσει εγκλωβισμένο

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη οκτώ μέρες από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε Τουρκία και Συρία, αλλά ακόμα και σήμερα οι διασώστες ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν επιζώντες από τα ερείπια. Όπως ακριβώς κάνει ένας άντρας της βρετανικής ΕΜΑΚ, με το βίντεο από την κάμερα που υπάρχει στο κράνος του να συγκλονίζει.

Ειδικότερα, τα πλάνα δείχνουν έναν Βρετανό διασώστη να διακινδυνεύει τη ζωή του τρυπώνοντας στα ερείπια μέσα από σήραγγες που δημιουργήθηκαν στα συντρίμμια για να βρει έναν παγιδευμένο εδώ και 5 ημέρες άνδρα στα χαλάσματα ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social μέλους της βρετανικής ομάδας διάσωσης και αναδημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών δείχνει έναν Βρετανό διασώστη να διακινδυνεύει τη ζωή του και να έρπει μέσα σε ένα κτίριο που κατέρρευσε, για να αναζητήσει επιζώντες.

Όπως φαίνεται στα πλάνα από την κάμερα στο κράνος του, ο διασώστης αναπνέει βαριά καθώς κατεβάζει το σώμα του σε μια μικρή τρύπα ανάμεσα στα ερείπια – γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε μικρή κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω κατάρρευση του κτιρίου και να τον παγιδεύσει κι αυτόν.

Κάποια στιγμή, σέρνεται στο έδαφος για να χωρέσει μέσα από μια μικρή τρύπα. Μόλις που καταφέρνει να περάσει και να εισέλθει σε μια μικρή περιοχή που είναι καλυμμένη με μπάζα.

Ο Βρετανός διασώστης, φορώντας μάσκα οξυγόνου, γλιστράει στα χαλάσματα για να φτάσει σε έναν άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος. Ακούγεται να λέει: “Γεια σας, είμαι ο Μάλκολμ, ο γιατρός”.

Ο άνδρας ακούγεται να απαντά: “Είναι όλα εντάξει;” και ο Βρετανός διασώστης απαντά: “Ναι, είμαστε εντάξει”.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διασώστες βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ελπίδες για την ανεύρεση ζωντανών ανθρώπων στα συντρίμμια μειώνονται κάθε μέρα που περνάει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους σεισμούς, ένας εκ των οποίων είχε μέγεθος 7,8 βαθμών, που κατέστρεψαν μεγάλες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας την περασμένη εβδομάδα.