Το Βερολίνο αποκτά παιδικούς σταθμούς γκέι και λεσβιών…

Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Γερμανία:

Δύο κέντρα ημερήσιας φροντίδας ομοφυλόφιλων και λεσβιών πρόκειται να ανοίξουν στο Βερολίνο. Αλλά μια ματιά στο προσωπικό της διοίκησης εγείρει ερωτήματα. Ένας κοινωνιολόγος κάθεται στο διοικητικό συμβούλιο που κατηγορείται ότι υποστήριξε την παιδεραστία επί 40 χρόνια.

Την επόμενη άνοιξη θα ανοίξουν δύο παιδικοί σταθμοί ομοφυλόφιλων και λεσβιών στο Βερολίνο. Το γερμανικό πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει να εκπαιδεύσει τα παιδιά σχετικά με την ομοφυλοφιλία και την LBSBTI* (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και ιντερσεξ). Το έργο ξεκίνησε από τη συμβουλευτική υπηρεσία ομοφυλοφίλων του Βερολίνου, η οποία θέλει να ανοίξει ένα σπίτι πολλών γενεών που περιλαμβάνει κέντρα ημερήσιας φροντίδας.

Η ιδέα είναι η ίδια όπως σε άλλους παιδικούς σταθμούς, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Marcel de Groot στην «Bild». Αλλά ο queer τρόπος ζωής πρέπει να γίνεται ορατός στα παιδιά, για παράδειγμα μέσω βιβλίων στα οποία δύο άντρες ερωτεύονται, και όχι απλώς ένας πρίγκιπας και μια πριγκίπισσα, εξηγεί.


Ωστόσο, μια ματιά στη διοίκηση του μετόχου του συμβουλευτικού κέντρου για τους ομοφυλόφιλους προκαλεί σάλο. Επειδή ένα μέλος, ο κοινωνιολόγος Rüdiger Lautmann, κατηγορείται ότι είναι συνήγορος παιδεραστίας. Το 1994 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Die Lust am Kind. Πορτρέτο του Παιδόφιλου». Η κατηγορία: Προωθεί την παιδεραστία. Τρία χρόνια αργότερα, συνέβαλε σε ένα φυλλάδιο για τα παιδιά και τη σεξουαλικότητα, το οποίο ανέφερε ότι η σεξουαλικότητα μεταξύ παιδιών και ενηλίκων «βασικά επιβεβαιώθηκε». Ο ίδιος ο Lautmann απορρίπτει τους ισχυρισμούς. Δεν βλέπει τον εαυτό του ως συνήγορο παιδεραστών. Απλώς προσπαθούσε να τα καταλάβει και να τα περιγράψει.

Σύμφωνα με ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, ο Λάουτμαν ήταν ακόμη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομάδας Εργασίας για την Ανθρωπιστική Σεξουαλικότητα, η οποία εκείνη την εποχή είχε τη θέση ότι οι παιδοσεξουαλικές επαφές μπορούσαν να είναι φιλικές παρά τη διαφορά ηλικίας των συμμετεχόντων. Το 1979 ζήτησε επίσης να διαγραφεί η παράγραφος 176, η οποία καθιστούσε τις σεξουαλικές πράξεις σε παιδιά κάτω των 14 ετών αξιόποινο αδίκημα.

Ο CEO παραδέχεται: «Αυτό θα ήταν προβληματικό»


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, ο Lautmann δεν έχει καμία σχέση με τις καθημερινές εργασίες του παιδικού σταθμού. «Κατά την άποψή μου, αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό», παραδέχεται μάλιστα. Το Υπουργείο Παιδείας της Γερουσίας θέλει τώρα να συζητήσει τις ευθύνες για τους παιδικούς σταθμούς, είπε στην «Bild».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα συμβουλευτικής ομοφυλοφίλων, 90 παιδιά πρόκειται να εισαχθούν στους δύο παιδικούς σταθμούς. Το προσωπικό δεν χρειάζεται να αυτοχαρακτηριστεί ως LGBTI*, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσει ότι αυτό το περιβάλλον πρέπει να γίνει ορατό στα παιδιά.

Πηγή Bild